<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: 01.07.2011 - 01.08.2011

Cooking with my soul

30 iul. 2011

Pentru cei 200 de prieteni ai blogului ~ Biscuiti fragezi spiralati (For my 200 followers- Spiral sugar cookies)




Scroll down for English recipe


Iata ca bloguletul meu a ajuns la 200 de persoane care il urmaresc. Sunt foarte, foarte bucuroasa si va multumesc mult prieteni. Fara ajutorul si suportul vostru n-as fi ajuns aici. Va imbratisez si va trimit acesti biscuiti sa va insenineze ziua.

De fapt sunt mai mult niste fursecuri, facute fara ou, dar cu vanile si cacao. Sunt fragezi si ti se topesc in gura.


Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , , , , , , , ,

28 iul. 2011

Agar agar - gelatina vegetala (Agar agar - the vegetarian gelatin)




Scroll down for English recipe



In peregrinarile mele printre blogurile din strainatate, am observat ca bloggerii de origine asiatica folosesc foarte mult aceasta gelatina vegetala, numita agar agar (sau uneori numai agar). Intr-un final am gasit si la noi (in Bucuresti la magazinul KaLife din P-ta Amzei). Forma de comercializare este fie de pachete cu fire de culoare alb- sticloasa, fie pachetele cu gelatina pudra. Pe ambele scrie cum se folosesc. Eu am cumparat pudra. Arata asa:


Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , , , , , , , , ,

26 iul. 2011

Cartofi la cuptor cu usturoi (Oven roasted garlic potatoes)



 Scroll down for English recipe



Cred ca ati observat ca in ultima vreme am postat numai retete no meat. Asta nu pentru ca am devenit vegetariana, ci pentru ca incerc sa pregatesc masa cat mai rapid. Doar sunt in vacanta si am o groaza de carti de citit si o multime de filme de recuperat :D
Prin urmare, inca una: cartofi la cuptor. Se pregateste in 10 minute, dupa care o uiti in cuptor vreo jumatate de ora, si gata masa de pranz!


Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , , , , , , ,

24 iul. 2011

Sufleu de conopida ( Cauliflower souffle)



Scroll down for English recipe



Cum conopida a inceput sa invadeze pietele, iar noua ne place foarte mult, m-am hotarat sa fac ceva care nu e clasica mancare cu rosii. Si cum prin frigider zacea niste cascaval care se cam uscase, am pregatit repejor acest sufleu de conopida.

 
Ingrediente pentru 3 persoane:
  • 500 g conopida, desfacuta in buchetele mici si spalata
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • 200 g cascaval, ras pe razatoarea mare
  • 200 ml lapte
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • piper dupa gust (cascavalul e deja sarat, asa ca nu mai trebuie sare)
  • putin marar pentru ornat

Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , , , ,

22 iul. 2011

Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure (Panna cotta with chocolate and wild berry glaze)



Scroll down for English recipe


 Am auzit de panna cotta de multe ori. Ba chiar am citit reteta.  Am pus-o prin bookmarks de ceva vreme, dar uitasem de ea. Nu mi se parea deloc spectaculoasa: niste smantana cu zahar si gelatina, ce mare lucru? Asta pana cand, saptamana trecuta am avut ocazia sa gust. Si, deodata, am inteles-o pe Carmen de ce e desertul ei favorit. La mine a trecut in Top 10 direct pe locul 2, dupa inghetata (pe care nu cred c-o s-o detroneze ceva vreodata). Panna cotta e un desert care provine din Italia si este extrem de usor de facut si foarte racoritor. Numele se traduce: smantana gatita, pentru ca ingredientul principal e smantana care se incalzeste pana la punctul de fierbere. Consistenta ei poate sa difere de la cea a unei budinci la una mai "batzoasa" in functie de proportia smantana/lapte. Panna cotta mea este, asa cum spun italienii" solida e gommosa".
Dar, sa vedem cum se face.

Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , , , , , ,

20 iul. 2011

Pesto cu rosii uscate la soare si fistic (Pesto with sundried tomatoes and pistachio)



Scroll down for English recipe


 Pesto este un sos originar din Italia. Cea mai cunoscuta varianta a sa contine busuioc, muguri de pin, usturoi si parmezan. Sunt, insa, multe alte variatii, in functie de regiunile Italiei si de ce se se gaseste acolo.
Eu azi m-am hotarat sa ma abat de la calea batatorita si sa fac un pesto mai putin intalnit pe la noi, cu rosii si fistic. Am folosit rosii uscate pentru ca am cumparat cateva dintr-o sursa noua (In Bucuresti, P-ta Crangasi, la etaj) si vroiam sa vad cum sunt (btw, sunt super!). La fel de bine se pot folosi acum, vara, rosii proaspete. De asemenea busuiocul si patrunjelul trebuie sa fie cat mai proaspete (daca se poate, abia rupte din gradina)

Acest pesto se potriveste foarte bine cu pastele de casa pe care vi le-am prezentat in postarea anterioara.

Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , , , , , , , , ,

16 iul. 2011

Paste de casa cu busuioc si oregano (Basil and oregano home made pasta)


Scroll down for English recipe



Pastele, de orice tip ar fi, se intalnesc foarte des in meniul familiei mele. Adevarul e ca te pot scoate din orice impas. Ai ajuns acasa foarte tarziu si copiii trebuie sa se intoarca flamanzi de la scoala? Fierbi repede niste paste, faci un sos bun de rosii si in 20 de minute e gata masa! In magazine se gasesc paste de toate formele si de la o groaza de firme, dar daca mananci o singura data paste facute in casa, n-o sa mai cumperi niciodata!

Eu am o masina care ma ajuta sa intind foaia subtire, dar acelasi lucru se poate face si cu un sucitor si putina vointa :) Dupa ce ai facut pastele in casa, le poti folosi proaspete sau le poti pune la uscat, ca sa le folosesti mai tarziu. In acest caz le usuci 2-3 zile, puse pe o carpa curata, rasfirate si lasate la aer, neacoperite. Dupa acest timp le poti pastra pana la cateva luni in saculeti de panza sau hartie.

Cum fac eu pastele de casa (de data asta le-am aromat cu busuioc si oregano din gradina)

Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , , , , , ,

14 iul. 2011

Let's party with Electrolux






Se pare ca lucrurile bune nu vin niciodata singure.  Acum vreo doua saptamani va povesteam cum  am avut o dupa amiaza de week-end in mijlocul saptamanii. Mi-a placut mult si credeam ca asta a fost tot, si totusi m-am inselat. Zilele trecute am primit un telefon de la draguta de Roxana, care ma intreba daca pot sa merg si eu la super mega petrecere data de Electrolux, cu o groaza de food bloggeri si, prin urmare, cu multa mancare buna. Garden Party au numit-o, si nu se putea sa lipsesc, nu-i asa? :)
Prin urmare miercuri seara mi-am luat jumatatea de toarta si ne-am indreptat spre Club Cortina din Corbeanca. Mesele erau pregatite de echipa Golin Harris si totul era intr-o ordine desavarsita, asteptandu-ne sa incepem.

Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , , , ,

13 iul. 2011

Inghetata cu vin rosu, piersici si sos de cacao ( Red wine ice cream with peaches and cacao sauce)



Scroll down for English recipe



 Nu credeam ca asa ceva poate exista: inghetata de vin! Asta pana nu am mancat si m-am indragostit de ea. Prin urmare, am incercat sa recreez desertul mancat luna trecuta. Mmmmm a iesit tare buna. Si nici nu e greu de facut!

Ingrediente pentru 6 persoane:
  • 500 ml frisca (sau smantana facuta frisca, neindulcita)
  • 5 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar tos
  • 1 lingura esenta de vanilie naturala
  • 200 ml vin rosu de buna calitate (eu am folosit Alira)
  • 3 piersici
  • pentru sosul de ciocolata: 3 linguri cacao + 200 ml apa + 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare:
    • Incalzeste intr-o craticioara,usor, laptele cu zaharul pana ce zaharul s-a topit.
    • Intr-un castron bate putin galbenusurile ca sa se omogenizeze. 
    • Incet, in fir subtire, toarna laptele peste galbenusuri. Amesteca incontinuu. Ai grija ca laptele sa nu fie foarte fierbinte, ca sa nu coaca galbenusurile.
    • Pune amestecul la loc in craticioara si amesteca-l pe foc mediu pana ce sosul se ingroasa. Ai mare grija sa nu dai focul prea tare, pentru ca sosul se poate branzi si nu-l mai poti folosi. 
    • Toarna sosul dupa ce s-a racit la temperatura degetului, printr-o strecuratoare in frisca. Amesteca bine.
    • Adauga vanilia si vinul rosu. Omogenizeaza. 
    • Pune inghetata in cutii cu capac sau in diferite forme, in congelatorul dat la maxim. Se poate folosi si masina de inghetata, daca ai.
    • Dupa 2 ore de stat in congelator amesteca inghetata cu lingura si pune-o la loc pana ce se ingheata bine.
    • Inainte de a servi inghetata fa sosul de cacao: intr-o craticioara amesteca apa cu zaharul si cacaoa si lasa 2-3 minutela foc mic sa se ingroase sosul. Lasa la racit.
    • Decojeste piersicile si taie-le felii subtiri.
    • Serveste inghetata de vin rosu stropita din belsug cu sos amarui de cacao si cu cateva felii de piersica zemoasa.


    English version: 

    I didn't think such a thing can exist: ice cream with red wine! That was until I ate it an completely felt in love. Therefore, tried to recreate this wonderful dessert. Mmmmm it came out soooo good!
    Ingredients for 6 persons:
    •     500 ml heavy cream (or whipped cream, unsweetened)
    •     5 egg yolks
    •     200 ml milk
    •     250 g granulated sugar
    •     1 tablespoon natural vanilla
    •     200 ml good quality red wine
    •     3 peaches
    •     for chocolate sauce: 3 tablespoons cocoa + 200 ml water + 1 tablespoon powdered sugar

     
    Preparation:

     
    Warm the milk and sugar in a saucepan. In a separate medium bowl, whisk together the egg yolk. Slowly pour the warm milk into the egg yolks, whisking constantly, then scrape the warmed egg yolks back into the saucepan.
     Stir the mixture constantly over the medium heat with a heatproof spatula, scraping the bottom as you stir, until the mixture thickens and coats the spatula. Leave the custard to cool at the body temperature. Pour it through the strainer and stir it into the heavy cream until smooth, then stir in the vanilla and red wine.
    Put ice cream in cans with lids or in various forms, in the freezer. You can also use ice cream machine, if you have.
        
    After 2 hours in freezer mix it with a spoon and put it back until it freezes well.
        
    Before serving the ice cream, make the sauce:  warm the cacao, sugar and water in a saucepan for 2-3 minutes, until the sauce is thickened. Allow to cool.
        
    Peel the peaches and cut them into thin slices.
        
    Serve ice cream drizzled  with the bitter cacao sauce and a few slices of juicy peach.

    Etichete: , , , ,

    11 iul. 2011

    Prajitura cu visine (Sweet bread with sour cherries)



    Scroll down for English recipe



    Am facut aceasta prajitura cu visine la cererea sotului meu, pentru ca ii aminteste de copilarie. Coca se aseamana putin cu cea de cozonac si este pufoasa si dulceaga. Contrasteaza placut cu visinele putin acrisoare.

    Ingrediente:
    • 500 g faina 000
    • 25 g drojdie proaspata
    • 2 oua
    • 250 ml lapte caldut
    • 150 g zahar
    • un praf mic de sare
    • 1 lingura esenta de vanilie
    • 300 g visine fara samburi
    • zahar pudra vanilat

    Citeste mai departe. Do you want to read more?

    Etichete: , , , , , ,

    8 iul. 2011

    Placinta cu branza si marar (Phyllo rolls with cheeses and dill)



    Scroll down for English recipe


    Am facut aceasta placinta cu branza, cascaval si marar, pentru ca am gasit uitat prin sertarele de la congelator un pachet cu foi de placinta. Trebuia neaparat sa fac loc pentru dovlecei, fasole si alte minunatii varatice, asa ca asta a fost cina noastra de ieri:

    Ingrediente pentru 5 persoane:
    • 1 pachet foi de placinta (dezghetate)
    • 200 g cascaval
    • 200 g branza sarata
    • 3 oua
    • 100 ml lapte
    • 1 legatura marar
    • 5 linguri ulei de masline
    • susan alb si negru, pentru presarat

    Citeste mai departe. Do you want to read more?

    Etichete: , , , , , , ,

    7 iul. 2011

    Inghetata de zmeura cu lapte condensat (Ice cream with raspberries and condensed milk)



    Scroll down for English recipe



    Aceasta este o inghetata cremoasa, chiar daca e facuta fara oua, datorita laptelui condensat. Am gasit in piata niste zmeura asa frumoasa si aromata, ca am mancat-o aproape jumatate pana sa ajunga in inghetata :)



    Citeste mai departe. Do you want to read more?

    Etichete: , , ,

    5 iul. 2011

    Pavlova



    Scroll down for English recipe



    Pavlova este un tort cu fructe si frisca, la care blatul este din bezea. Se spune ca a fost creat in cinstea balerinei Ana Pavlova, care  in anii 1920 a facut un turneu in Australia si Noua Zeelanda. Nu se stie nici pana azi foarte sigur din care dintre cele doua tari e creatorul tortului, de aceea Pavlova este prajitura nationala a amindurora.

    Ii multumesc lui Marija in al carei blog "Palachinka am redescoperit acest desert  usor si pufos, ca o balerina.
    In reteta originala de pavlova se folosesc fructe specifice de genul kiwi si capsuni, dar eu am pus fructe de sezon. 


    Citeste mai departe. Do you want to read more?

    Etichete: , , , ,

    4 iul. 2011

    Lasagna reteta originala (Lasagne - the original recipe)



    Scroll down for English recipe



    Sunt multe retete de lasagne: cu carne, cu legume, cu branzeturi. Aceasta este reteta originala,cu sos bolognese si sos bechamel.
    Am facut-o pentru cina cu Electrolux, unde am fost 12 persoane. Prin urmare, in fotografii (pentru care le multumesc Roxanei si lui Beatrice) cantitatile sunt mai mari decat in reteta pe care v-o propun.

    Ingrediente pentru 6 persoane (tava de aprox 25 cm x 45 cm):
    • 400 g foi de lasagne
    • 300 g mozzarella, rupta in bucati mici
    • 150 g parmezan, ras

    Sos bolognese
    • 600 g carne de vita, tocata
    • 200 g pancetta
    • 1 morcov mic
    • 1 ceapa medie
    • 1/2 de telina medie (sau o tulpina de telina italieneasca)
    • 50 g unt
    • 4 linguri ulei de masline extra vergine
    • 200 ml vin rosu
    • 400 ml suc de rosii (passata)
    • busuioc, oregano proaspat
    • sare, piper dupa gust
    Sos bechamel
    • 50 g unt
    • 50 g faina
    • 500 ml lapte
    • 1 lingurita nucsoara, praf

    Citeste mai departe. Do you want to read more?

    Etichete: , , , ,

    2 iul. 2011

    Inghetata de ciocolata cu visine / Chocolate ice cream with sour cherries




    Scroll down for English recipe


     Aceasta nu e doar o inghetata cu ciocolata clasica. Dar nici doar o inghetata cu fructe. De fapt le cuprinde pe amandoua. Combina gustul dulce si cremos al inghetatei cu cel acrisor al visinelor. Rezultatul e de nota 10.

    Ingrediente pentru inghetata cu ciocolata:
    • 400 g frisca (sau smantana dulce, batuta)
    • 2 linguri cacao Olandeza (neagra)
    • 50 g ciocolata 75%, taiata bucati mici
    • 200 ml lapte 
    • 150 g zahar tos
    • 3 oua, separate
    • un praf mic de sare
    • 1/2 lingurita esenta naturala de vanilie
    200 g  visine, fara samburi
    cateva visine pentru decor


    Citeste mai departe. Do you want to read more?

    Etichete: , , , , , ,

    1 iul. 2011

    Lasagne demne de Electrolux ( My dinner with Electrolux)



    Scroll down for English version

    In ultima vreme mi se intampla tot felul de lucruri minunate. Iata unul dintre ele: saptamana trecuta am fost contactata de Roxana de la GolinHarris, care m-a intrebat daca pot participa la evenimentul lunar organizat de Electrolux. Citisem despre acest eveniment in multe bloguri, dar niciodata nu am crezut ca voi fi si eu invitata. Bineinteles ca am acceptat. 

    Seara a inceput pe la orele 18, cand m-am intalnit cu Monica (de la GolinHarris) si Adrian de la Retete istete, cel de-al doilea participant la eveniment. Si impreuna am plecat la Corbeanca, la Club Cortina unde avea sa ne intalnim si cu Beatrice de la delicioasa.ro, cea de-a treia colega in ale bucataritului.




    Citeste mai departe. Do you want to read more?

    Etichete: