<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Inghetata de zmeura cu lapte condensat (Ice cream with raspberries and condensed milk)

Cooking with my soul

7 iul. 2011

Inghetata de zmeura cu lapte condensat (Ice cream with raspberries and condensed milk)



Scroll down for English recipe



Aceasta este o inghetata cremoasa, chiar daca e facuta fara oua, datorita laptelui condensat. Am gasit in piata niste zmeura asa frumoasa si aromata, ca am mancat-o aproape jumatate pana sa ajunga in inghetata :)





Ingrediente:
  • 1 cutie lapte condensat (in jur de 300 ml)
  • 300 ml frisca neindulcita
  • 300 g zmeura

Mod de preparare:
  • Pune 200 g de zmeura intr-un blender si paseaz-o bine. Trece sosul format printr-o strecuratoare fina, ca sa elimini semintele. Sucul de zmeura astfel obtinut amesteca-l cu lapte condensat.

  • Adauga frisca si amestec-o usor, ca sa nu se lase. Pune totul intr-o cutie cu capac. Nu mai pune zahar in frisca, pentru ca laptele condensat este foarte dulce.

  • Pune cutia in congelatorul dat la maxim pentru 3-4 ore, sa se inghete putin. Scoate cutia din congelator si amesteca in ea 100 g de zmeura intreaga (cu grija, ca sa nu sfarami zmeura).
  • Pune inghetata la loc in congelator, pana a doua zi.

Inghetata aceasta participa la minunata sezatoare a bloggerilor romani, numita : "Dulce Romanie" care este gazduita luna aceasta de Flory pe blogul ei Retete fel de fel. Sa-i faceti o vizita, pentru ca n-o sa va para rau si s-o salutati din partea mea :)

English version 

This is a creamy ice cream, even if made without eggs, because condensed milk.  
I found some raspberries in the market, so beautiful and fragrant, that ate up nearly half before using them in this ice cream.

Ingredients:
  •     1 can condensed milk (about 300 ml)
  •     300 ml unsweetened whipped cream
  •     300 g raspberries
Preparation:

    
Put 200 g of raspberries in a blender and mix them well. Pass sauce through a fine strainer to remove seeds. Mix the sauce with the condensed milk.
   
Fold in the whipped cream. Put everything in a box with a lid. Don't add sugar in the whipped cream, because condensed milk is very sweet.
    
Put the box in the freezer for 3-4 hours, to freeze a little. Remove the box from the freezer and mix in the rest of  100 g of raspberries.
    
Put ice cream back in freezer until the next day. 



Etichete: , , ,

2 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire