<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Un premiu peste asteptari! Multumesc, WineRo

Cooking with my soul

13 iun. 2011

Un premiu peste asteptari! Multumesc, WineRo




Cu ceva timp in urma am participat la un concurs organizat de WineRo, la care trebuia sa pun pe wallul lor o fotografie si o reteta care sa se potriveasca cu vinul Alira. Cum e acesta? Iata descrierea, luata de pe siteul WineRo:

"Încă de la primul contact, acest vin reuşeşte să impresioneze prin complexitatea sa aromatică. Combinaţia armonioasă dintre tonurile sobre de fructe negre (vişine amărui, coacăze negre şi prune afumate), lemnul afumat şi nuanţele uşor lactate, învelite în senzaţii de vanilie şi rom, conferă acestui vin o tentă seducătoare. În atac, gustul dă senzaţia de subţirime, plecând acid-vegetal, după care evoluează progresiv şi rotund spre note adânci de fragi, migdale, cacao şi brusture. Punctul maxim de intensitate aromatică este atins în partea finală, unde dominanta condimentată este cel mai bine subliniată. Temperatura la care e bine să îl turnaţi în pahare este de 16 – 17 grade."



Toate fotografiile si retetele urmau a fi  jurizate de bloggerul culinar Radu Popovici si bloggerul de vin Alin Ionita .

 Mi-am consultat lista de retete si am hotarat ca Muschiul de vita cu sos de otet balsamic ar fi tocmai potrivit cu vinul prezentat.



Si bine am facut! Reteta mea a fost castigatoare. Care a fost premiul? O masa de patru persoane la restaurantul Ginger, in cadrul careia urma sa mancam reteta prezentata de mine, pregatita de un bucatar expert. Alaturi de vin Alira, bineinteles.

Cand am ajuns la restaurant, am avut o surpriza extraordinara: un adevarat meniu, format din antreu, fel principal si desert, toate stropite din abundenta de vinuri Enira. Celmai rau imi pare ca mi-am uitat aparatul de fotografiat acasa, asa ca tot ce am sunt niste poze amarate facute cu telefonul. Dar mai bine sa va povestesc:

Antreul



Bruschete cu: Piept de rata afumat, Piept de pui afumat, Roastbeef, Branzeturi cu nuci, Pasta de peste {mai este cava cu branza, dar nu-mi mai aduc aminte ce :D}. Cel mai mult mi-a placut pieptul de rata, mai ales ca toate afumaturile sunt facute de cei de la Ginger personal, si se simte!

Toate bunatatile astea au fost udate de un vin Enira Rose, 2009 usor citric si condimentat.




Felul principal:  reteta mea, Muschi de vita cu sos de otet balsamic, in viziunea unui bucatar expert.



Nu pot spune decat atat: DIVIN. Cel mai bun muschi de vita mancat de mine vreodata! Si vinul Alira a mers de minune.

Desertul:  Alirame este un desert realizat 30% din vin Alira.



Este de fapt ingheteta cremoasa cu vin (nici nu credeam ca se poate asa ceva), sos de ciocolata, bezele crocante si merisoare uscate. O combinatie extrem de reusita de gusturi dulce- acrisor- amarui (de la vin), dar si de texturi.

Ce sa va mai spun ... a fost o seara minunata. Mancare buna, vin pe masura, conversatie placuta. Mai vreau asa premii! :)



Etichete:

3 comentarii:

  • Vezi ca o sa devii dependenta...hi,hi! Bravo tie, si felicitari! Chiar nu aveau cui sa dea acest premiu, decat tie, Muschiuletul de vita cu otet balsamic a umplut tot wallul celor de la WineRo.Ma bucur pt.tine, pupici

    De Blogger Liana10, La 14 iunie 2011 la 02:07  

  • Felicitari pentru premiu!

    Alexandrina

    De Anonymous Anonim, La 14 iunie 2011 la 22:57  

  • Winning a prize you actually want is always so much fun! I'm glad you had a wonderful meal :-)

    De Blogger Juanita, La 15 iunie 2011 la 11:33  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire