<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Galusti de aur (Golden Dumplings)

Cooking with my soul

22 mai 2011

Galusti de aur (Golden Dumplings)



Scroll down for English recipe



Reteta acestor galusti am postat-o acum cateva zile pe blogul lui Chef Dennis. O mai postez o data, pentru cei care nu au intrat pe blog sau nu au avut timp sa caute acolo.



Ingrediente:

·         250 g faina pentru cozonac
·         50 g unt, topit si racorit
·         50 g zahar tos
·         1 ou
·         20 g drojdie proaspata
·         Cca 130 ml lapte caldut
·         Un praf de sare
·         1 lingurita esenta de vanilie
·         1 lingura rom
·         Gem de gutui (sau alt gem care iti place)
·         100 g unt topit
·         100 g nuci macinate + 50 g zahar tos



Cum se face:

·         Intr-un castron de 2l, amesteca drojdia cu zaharul si laptele caldut. Lasa cateva minute. Se va forma o spuma.
·         Adauga oul si amesteca. Adauga untul, vanilia, romul si sarea. Amesteca.
·         Adauga faina si amesteca cu lingura 6-7 minute. Coca e prea moale ca sa fie amestecata cu mana.
·         Aduna toata coca de pe margini cu o spatula. 



     Acopera castronul cu folie de plastic. Lasa castronul la temperature camerei pana ce coca isi dubleaza volumul (cam o ora)




·         Scoate coca pe masa data cu faina. Presara faina peste coca. Intinde foaie de 1 cm grosime. Taie foaia in patrate cu latura de 5 cm. Pe fiecare patrat pune ½ lingurita de gem. 

 

  Aduna marginile de coca, ca sa formezi o galusca. Repeta pana ce ai facut toate galustile. 




·         Unge bine cu unt o tava termorezistenta (si o cratita e buna).
·         Trece o galusca prin unt topit, apoi prin amestecul de nuci + zahar si pune-o in tava. Repeta cu celelalte galusti si pune-le unele langa altele, neinghesuite. Cand termini primul rand, incepe inca unul deasupra. In final toarna deasupra untul ramas si 2 linguri din nuci.



·         Lasa la crescut jumatate de ora. In timpul asta incalzeste cuptorul la 190C. Coace timp de 30- 40 minute, la 180 C.
·         Scoate tava din cuptor si lasa galustile sa se raceasca putin. Mananca-le caldute. 




Etichete: , ,

3 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire