<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Castraveti murati in otet diluat / Pickles in diluted vinegar

Cooking with my soul

14 iul. 2013

Castraveti murati in otet diluat / Pickles in diluted vinegar





Conservele de castraveti in otet se pot face in orice anotimp. Nu sunt ca cele cu sare, care trebuie facute toamna, cand se racoreste afara. Conservele in otet, daca sunt bine facute, rezista si cativa ani fara sa se strice. Acesta e avantajul lor. Dezavantajule e ca sunt prea acre. Pentru mine. Dar, eu am o reteta (din cartea Silviei Jurcovan) care foloseste otet diluat in proportie de 1 la 6. Plus putina sare,  putin zahar si arome. Castravetii astfel murati sunt mult mai putin acizi, dar au termen de valabilitate lung :)

Iata reteta de castraveti murati in otet diluat:



Castraveti murati in otet diluat

Ingrediente
  • 8 kg castraveti
  • 1 litru otet de vin alb
  • 6 litri apa
  • 7 linguri cu sare (rase)
  • 7 lingurite zahar
  • cateva ramuri de telina (frunza)
  • cateva ramuri de marar uscat
  • 6 frunze de dafin
  • 3 linguri piper negru boabe
  • borcane curate si cu capace bune


Mod de pregatire:
  • Intr-o oala incapatoare se amesteca toate ingredientele si se pun la fiert. Se fierb 5 minute, apoi marinata se lasa la racit.
  • Castravetii se spala si se pun in borcane. Borcanele se umplu cu marinata rece pana sus. Se fierb la baie de apa* 30 de minute. Se lasa la racit in apa, apoi se pun in camara. Se consuma peste minim o luna.
  • Daca va ramane marinata, puteti s-o pastrati o saptamana la frigider si s-o folositi cand mai aveti castraveti la indemana. 

*baie de apa: Se foloseste o cratita mare, incapatoare, inalta pana la 2/3 din inaltimea borcanelor. Pe fundul cratitei se pune un ziar, apoi borcanele. (ziarele se pun ca sa nu lase borcanele sa se miste in timpul fierberii). Cratita se umple cu apa rece, apoi borcanele se acopera cu un alt rand de ziare. Cratita se pune la fiert. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, se masoara cele 30 de minute.

Etichete: , , , , , , , ,

7 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire