<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Pandispan cu caise / Soft cake with apricots

Cooking with my soul

30 iun. 2013

Pandispan cu caise / Soft cake with apricots






Caisele sunt la mare cautare vara asta, Daca ati facut dulceata sau gem de caise si nu mai aveti ce face cu ele, ia sa le punem noi intr-o prajitura. Cea mai simpla si rapida ar fi pandispanul cu caise. Acesta e un pandispan clasic, fara praf de copt, pe care am invatat sa-l fac in adolescenta cu muuulti ani in urma si care creste foarte frumos daca tineti cont de doua conditii
  • albusul de ou trebuie mixat tare, in asa fel incat daca intoarceti castronul cu fundul in sus, sa nu cada
  • cand puneti celelalte ingrediente in albus folositi o spatula si amestecati nu foarte mult, doar cat e necesar. Amestecati de sus in jos, nu circular, ca sa nu scada prea mult din volumul albusului.
Cam asta ar fi. Sa aveti pofta ;)




Pandispan cu caise

Ingrediente pentru tava de 40 cm x 40 cm
 Mod de pregatire:
  • tava se unge cu unt. cuptorul se incalzeste la 180 C (tare)
  • galbenusurile se amesteca putin cu uleiul
  • albusurile se mixeaza spuma. se adauga zaharul putin cate putin, continuand mixarea pana ce rezulta o spuma tare. in aceasta spuma se adauga amestecul de galbenusuri. cu o spatula, amestecand de sus in jos ca sa nu se lase, se adauga galbenusurile in albusuri. apoi se amesteca in acelasi mod faina, in doua transe.
  • toarna coca in tava si niveleaz-o cu un cutit. deasupra pune jumatati de caise. 
  • coace pandispanul 15- 20 de minute la 180 C (sau pana ce trece testul scobitorii). scoate-l din cuptor si presara-l cu zahar vanilat pudra. taie pandispanul cu caise cand s-a racit

Etichete: , , , , , ,

15 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire