<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tarta vegana cu rubarba si capsuni / Vegan rhubarb and strawberry tart

Cooking with my soul

5 iun. 2013

Tarta vegana cu rubarba si capsuni / Vegan rhubarb and strawberry tart






Recunosc, imi place sa experimentez, Dar tarta asta a iesit vegana dintr-o intamplare. Cumva destinul a vrut sa vada cum ma descurc eu sa fac o tarta gustoasa fara unt si fara oua. Si uite ca am reusit! La coaja de tarta am folosit ulei de floarea soarelui in loc de unt. Coca s-a intins destul de bine si nu s-a lasat la copt. Textura finala nu a fost extraordinar de frageda, dar nici tare n-a fost.
In tarta nu am pus nici un fel de crema, ci am facut din rubarba un gem cu care am umplut-o. Per total experimentul intamplator a dat rezultate foarte bune. Eu zic sa incercati si varianta asta de tarta, pentru ca n-o sa regretati



Tarta vegana cu rubarba si capsuni

Ingrediente:
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei 
  • 5-8 linguri apa rece
  • 800 g rubarba
  • 200 g capsuni
  • 300 g zahar
 Mod de pregatire:
  •  Curata tulpinile de rubarba de frunze si taie-le bucati mici. Pastreaza partile subtiri si mai rosii ca sa ornezi tarta cu ele.
  • Pune rubarba in cratita de dulceata, amestec-o cu 200 g zahar si las-o la foc mic pana ce se inmoaie si se transforma in gem. Gusta gemul si potriveste de zahar. Lasa la racit.
  • Coaja de tarta vegana se face astfel: faina se amesteca cu uleiul. Se adauga apa pana ce coca se leaga. Pune coca in folie de plastic si raceste-o in frigider pentru 2 ore sau in congelator pentru 1/2 ora.
  • Intinde coca in tava de tarta. Inteapa fundul cu o furculita din loc in loc. Pune deasupra o bucata de hartie de copt si deasupra ei un rand gros de fasole boabe. Coace asa (in orb) tarta in cuptorul incalzit la 180 C, pentru 15 minute. 
  • Taie rubarba ramasa in bastonase subtiri. Taie capsunile in felii. 
  • Scoate tarta din cuptor si indeparteaza hartia de copt si fasolea. Umple tarta cu gemul de rubarba. Deasupra orneaza cu fasii de rubarba si felii de capsuni. Presara deasupra restul de zahar. Coace tarta inca 15 minute la 180 C.
  • Scoate tarta si las-o la racit.

Etichete: , , , , , , ,

16 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire