<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Lectia de bucatarie chinezeasca alaturi de Chef's Table by Electrolux

Cooking with my soul

29 mai 2013

Lectia de bucatarie chinezeasca alaturi de Chef's Table by Electrolux






Sincera sa fiu, mi-au cam lipsit intalnirile marca Electrolux. Cu prieteni bloggeri, cu mancare buna si cu veselie multa. Se pare ca si Electroluxului i-au lipsit intalnirile noastre, pentru ca anul acesta s-au gandit sa ne uimeasca si mai si cu noul lor proiect More Inspiration4Cooking. El consta in cookinguri profesionale, tinute de bucatari-sefi specializati in diferite bucatarii internationale.
Prima editie l-a avut ca profesor pe maestrul bucatar Tushin, cel care creeaza meniurile la restaurantul WuXing. Daca e mancare chinezeasca nu puteam sa lipsesc, asa-i? ;)

Primul lucru care m-a uimit cand am ajuns acolo a fost noul Kit inventat de Electrolux pentru plita cu inductie:


El consta dintr-un wok (de cea mai buna calitate, trust me, ca am lucrat cu el) si un suport de pus pe plita. Designul acestui suport e inteligent facut, asa ca wokul are o stabilitate buna si poate fi miscat usor pe el, fara sa fie nevoie sa fie ridicat.
Cand am ajuns la locul lectiei (Club Cortina, Corbeanca), toate erau aranjate la milimetru.





Iata ce aveam sa invatam sa gatim: Rata cu bambus, Wrap Tushin, Creveti impaturiti caramelizati.
Ne-am asezat in echipe de cate doi: Cristina si Andreea, Andi si Marcel, iar eu impreuna cu Ana.
Ni s-au prezentat ingredientele, apoi modul de pregatire a primei retete. Eu am trecut la aparate :)





Am facut Rata cu bambus.

super wokul asta!


Ana s-a incumentat sa guste. Se pare ca i-a placut.


Asa arata reteta. Si mi-a placut asa de mult, incat am de gand s-o fac si eu zilele urmatoare.


Dupa ce am mancat rata, a fost randul Anei sa pregatesca Wrap Tushin. De fapt e o lipie libaneza, umpluta cu vita gatita in stil chinezesc. O shaorma chinezeasca. Buna, sa stiti. Din punctul meu de vedere inafara de lipie, nu prea are altceva in comun cu shorma. Ca ingrediente a avut fasii de vita marinate in amestec chinezesc, ardei, ceapa, usturoi, sos soia, amidon.







Ultimul fel de mancare a fost Creveti impaturiti caramelizati. Pentru ca dureaza mult, maestrul Tushin a venit cu crevetii deja pregatiti. Erau creveti mici in aluat (faina cu apa), apoi prajiti in baie de ulei. Ceea ce a pregatit live a fost sosul caramel. Cu zahar, otet, sos soia, amidon. A iesit absolut deosebit. Era cremos, fluid, asa cum mie nu cred ca o sa-mi iasa vreodata.


Iar per total, felul asta de mancare a fost chiar bun, cu toate ca la inceput am fost putin cam sceptica.

In final a urmat lectia de taiat legume. Moaaaama! Sa vedeti ce repede taia maestrul Tushin cu satarul! Si ne-a aratat si vreo 3 feluri in care se pot taia legumele. Ia vedeti ce atenti eram cu totii


Cam asta a fost. Mi-a placut mult. Si abia astept lectia de mancare indiana ;)

Etichete: , ,

4 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire