<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tort curcubeu / Rainbow cake

Cooking with my soul

13 mai 2013

Tort curcubeu / Rainbow cake





Este ca-i dragut? Mie mi-a placut de cum l-am vazut pe internet. Nu-i o noutate si nici inventia mea, dar m-am gandit ca poate o sa va placa si voua si o sa va intereseze. E pentru a doua oara cand fac tort Curcubeu. Prima oara, acum aproape un an, am folosit colorant gel de la Wilton care nu mi-a placut deloc cum a colorat blaturile. Au iesit foarte pale, iar rosul era mai mult roz. Cam asa a aratat tortul (la exterior, pentru ca interiorul nu a putut fi fotografiat)



Anul acesta am cumparat colorant pudra de la pastaidevanilie.ro, si bine am facut! Culorile au fost superbe. Si am folosit o cantitate foarte mica de colorant, lucru care m-a incantat si mai mult pentru ca mie nu-mi place sa pun chimicale in mancare.
Tortul Curcubeu de anul asta a fost foarte apreciat, dupa cum se vede





Si dupa atata zahar, lumea energizata s-a gandit sa joace baschet. Cu o minge...


... cu doua ...


... sau cu capul :D


Distractie mare a fost in dupa amiaza aia in casuta de la tara.



Tort curcubeu

Ingrediente pentru tava rotunda de 28 cm

Pentru 5 blaturi
  • 600 g faina
  • 500 g zahar tos
  • 350 g unt moale, taiat cubulete
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 6 oua
  • 500 ml lapte
  • un praf de sare
  • colorant alimentar: rosu, galben, verde, albastru, mov
Pentru crema
  • 300 g ciocolata amaruie 55-75% cacao
  • 100 g smantana 20%
  • 500 g mascarpone
  • 4 linguri zahar vanilat facut in casa 
  • optional: 10 linguri fructe de padure sau alte fructe mai acrisoare, taiate cubulete mici
Pentru sirop:
  • 300 ml suc de portocala
Pentru glazura
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g smantana 20 %
Pentru ornamente
  • 250 g mascarpone 
  • 3 linguri zahar vanilat facut in casa
  • colorant alimentar

Cum se face:
  • Blaturile:  Tavile se ung bine cu unt si se tapeteaza cu faina. Untul se bate cu zaharul la viteza mare, cam 3 minute, pana se face o crema alba. Bate ouale in crema, unul cate unul.
  • Cerne faina cu praful de copt si sarea. Pune 1/3 in crema si amesteca. Pune, amestecand dupa fiecare adaugare, 1/2 din lapte, 1/3 de faina, 1/2 de lapte si ultima faina. Adauga vanilia. Imparte coca in 5 castronase, in mod egal. In fiecare castron pune putin colorant alimentar. Omogenizeaza bine.
  • Coace blaturile in cuptorul preincalzit, 10 minute la 180 C. Ai grija ca daca le lasi prea mult in cuptor se ard usor, fiind subtiri. Daca ai cuptor cu ventilatie, poti coace cate doua blaturi deodata, cum am facut eu. Raceste blaturile pe gratare.
  • Dupa ce ai facut toate blaturile si acestea s-au racit, e timpul pentru crema: Taie marunt 300 g de ciocolata. Pune smantana impreuna cu zaharul pe foc mic si amestecand incontinuu asteapta pana ce da un clocot si zaharul s-a dizolvat. Gusta din ea si verifica daca e fierbinte. Daca nu, mai amesteca in smantana si mai pune-o putin la incalzit. In final smantana nu trebuie sa fi fiert, dar sa fie destul de fierbinte ca sa topeasca ciocolata.  Toarn-o peste ciocolata si amesteca bine ca sa se topeasca toata. Pune si mascarpone si omogenizeaza. Lasa crema sa se raceasca inainte de a o folosi.
  • Pune blatul rosu pe platou si insiropeaza-l. Unge-l cu 2-3 linguri de crema peste care presara 2 linguri de fructe. Deasupra pune blatul galben, apoi cel verde, albastru si mov. Insiropate toate si cu crema/fructe intre ele.
  • Pentru glazura incalzeste smantana si pune-o peste ciocolata, Amesteca bine ca se omogenizeze. Las-o putin la racit, apoi toarn-o peste tort. Pune tortul la frigider pentru cateva ore.
  • Pentru ornamentele colorate amesteca mascarpone cu zahar, apoi coloreaz-o dupa preferinta si orneaza tortul.









Etichete: , , , , , , ,

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire