<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Taietei de casa, cu faina integrala si leurda / Homemade pasta with whole wheat and wild garlic

Cooking with my soul

25 apr. 2013

Taietei de casa, cu faina integrala si leurda / Homemade pasta with whole wheat and wild garlic




Luna asta si cea care vine e pentru mine luna leurdei. Plantuta asta care creste salbatic la margine de padure, apare primavara ca sa ne innebuneasca simturile. Are o aroma deosebita de usturoi si poate fi folosita in toate combinatiile pe care vi le imaginati. Ia sa vedem ce am facut eu pana acum: pesto de leurda, supa crema de broccoli cu leurda, placinta cu leurda si branza, supa crema de leurda, quiche cu leurda.
Anul acesta le-am facut din nou, dar pentru evenimentul "Dulce Romanie" gazduit luna asta de Cat's Kitchen trebuia sa ma prezint cu ceva nou. Asta pentru ca Magda (o impatimita a leurdei ca si mine) a ales-o drept vedeta si bine a facut! Plantuta asta trebuie popularizata cat mai mult.
Prin urmare, ce am facut eu aici? Niste paste din faina integrala, la care am adaugat si putina leurda. Cum au fost? Le-am lasat la uscat cateva zile, apoi le-am fiert si le-am mancat cu putin unt si sparanghel. Magnific!



Taietei de casa, cu faina integrala si leurda

Ingrediente pentru 2 persoane
  • 200 g faina integrala
  • 2 oua 
  • 2 linguri de apa
  • 4 frunze de leurda
 Mod de pregatire
  • Faina, ouale si apa se amesteca cu o furculita, apoi se framanta coca 5 minute. Daca e prea lipicoasa coca, se presara cu putina faina ca sa poata fi framantata.
  • Taie leurda fasii subtiri. Framant-o impreuna cu coca, pana ce a fost incorporata. Inveleste coca in folie de plastic si las-o sa se odihneasca o ora la tempertura camerei.
  • Imparte coca in trei si intinde fiecare bucata cat mai subtire, cu un sucitor. Taie coca in fasii pe care le pui la uscat.
  • Taieteii uscati se pot pastra in saculeti de carpa. 
  • Taieteii din faina integrala se fierb 10 minute in apa cu sare. Se pot asocia cu putin unt si sparanghel fiert simplu.


Etichete: , , , , ,

5 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire