<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tort de ciocolata cu crema de zmeura si mascarpone / Chocolate cake with raspberry and mascarpone filling

Cooking with my soul

23 apr. 2013

Tort de ciocolata cu crema de zmeura si mascarpone / Chocolate cake with raspberry and mascarpone filling







LA MULTI ANI de Sf Gheorghe! Tortul e facut special pentru cei care-l sarbatoresc azi pe tatal meu. Eu n-o sa fiu acolo,  prin urmare imi pare rau, dar nu va pot arata sectiunea prin el. O sa ma credeti pe cuvant cand o sa va spun ca tortul asta are blat de brownie cremos, alune de padure in crema caramel, crema de mascarpone cu suc de zmeura, iar desupra ganache cremos de ciocolata neagra. Cum vi se pare totul? Cremos, nu? :)))


Tort de ciocolata cu crema de zmeura si mascarpone


Blat de brownie cu mascarpone (pentru forma rotunda de 28 cm)
  • 200 g unt
  • 90 g ciocolata amaruie
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 125g mascarpone
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 75 g faina
  • Topeste untul si ciocolata la baia de aburi. Ai grija sa nu intre apa in crema. Amesteca bine cu un tel in forma de para, pana ce se omogenizeaza si nu mai ramane nici o bucata de ciocolata netopita. Adauga zaharul si cacaoa, amesteca pana se topeste putin. Lasa amestecul sa se raceasca putin. 
  • Incalzeste cuptorul la 180 C
  • Adauga mascarpone si mixeaza la viteza mica. Adauga ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adauga si faina. Omogenizeaza. 
  • Toarna coca in tava unsa cu unt. Coace prajitura 30 de minute (sau pana ce trece proba scobitorii) la 180 C. Scoate prajitura din cuptor. Lasa blatul la racit pe un gratatr pentru cateva ore (se poate si pana a doua zi)
 Blatul trebuie sa arate asa   


Alune in crema caramel
  • 50 g miere
  • 50 g zahar
  • 50 g smantana 20%
  • 10 g unt
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 30 ml lapte
  • 50 g alune de padure si pecan
  • Intr-o ulcica se amesteca mierea, zaharul, untul, smantana si se pun pe foc mic, pana ce se topesc. Se lasa pe foc in jur de 10 minute, amestecand din cand in cand cu un tel para. Crema trebuie sa capete o culoare maronie si un gust bun de caramel. Laptele se amesteca cu amidonul, pana ce acesta se dizolva. Se adauga in caramel si se fierbe la foc mic, amestecand incontinuu cam 5 minute. Se adauga alunele si se amesteca.
  • Pune blatul la loc in forma rotunda, sau intr-un cerc reglabil de patiserie. Se unge blatul cu aceasta crema si se lasa la racit, ca sa se intareasca

Crema de mascarpone cu zmeura
  • 500 g mascarpone
  • 400 g zmeura (poate fi si decongelata)
  • 150 g zahar pudra
  • 7 g gelatina

  • Pune gelatina intr-o cescuta, amestec-o cu 2 linguri de apa .
  • Paseaza zmeura intr-un blender, apoi treco printr-o strecuratoare. Ai nevoie de aproximativ 250 ml de suc de zmeura. Intr-o craticioara amesteca sucul de zmeura cu zaharul pudra. Pune pe aragaz si incalzeste putin, ca sa se dizolve bine zaharul. Nu fierbe. Cand zaharul nu se mai simte, adauga gelatina. Amesteca pana ce aceasta e dizolvata bine.
  • Mixeaza putin mascarponele intr-un castron, ca sa se omogenizeze. Adauga sucul de zmeura racit la temperatura degetului. Mixeaza pana ce e omogenizat.
  •  Toarna crema de zmeura deasupra celei de caramel. Lasa tortul la rece (in frigider) pana a doua zi. Scoate cu grija cercul de patiserie.

Ganache moale de ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g smanatana grasa
  • 40 g zahar pudra vanilat facut in casa
  • 125 g mascarpone

  • Incalzeste smantana si pune in ea ciocolata taiata mic. Amesteca pana ce ciocolata e topita bine.
  • Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra. Adauga ciocolata topita si mixeaza pana ce totul e omogenizat bine. Toarna crema peste tort si orneaza dupa preferinta. 
  

Etichete: , , , , ,

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire