<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Brownies cu mascarpone / Brownies with mascarpone

Cooking with my soul

8 apr. 2013

Brownies cu mascarpone / Brownies with mascarpone





Brownies (sau asa cum le zicem noi, negresele) sunt printre cele mai apreciate prajituri. Am gasit multe retete, dar tare mult mi-a placut cea a Catalinei, pe care am si facut-o aici.
Reteta de azi a aparut din necesitatea de a folosi cumva cele doua cutii de mascarpone pe care le aveam in frigider. Am pus mascarpone in prajitura propriu-zisa, iar asta a facut-o cremoasa si fara textura spongioasa. Deasupra e un ganache din mascarpone putin mai dens, asa ca prajitura se poate taia foarte usor. Toata ciocolatosenia asta a fost terminata cu un sos dulce-acrisor de fructe de padure.




Brownies cu mascarpone

Ingrediente pentru o tava de 40 cm x 25 cm
  • 400 g unt
  • 160 g ciocolata amaruie
  • 300 g zahar
  • 75 g cacao
  • 250 g mascarpone
  • 6 oua la temperatura camerei
  • 150 g faina
Ganache

150 g ciocolata amaruie
250 g mascarpone

2 linguri zahar pudra

Mod de pregatire:
  • Topeste untul si ciocolata la baia de aburi. Ai grija sa nu intre apa in crema. Amesteca bine cu un tel in forma de para, pana ce se omogenizeaza si nu mai ramane nici o bucata de ciocolata netopita. Adauga zaharul si cacaoa, amesteca pana se topeste putin. Lasa amestecul sa se raceasca putin. 
  • Incalzeste cuptorul la 180 C
  • Adauga mascarpone si mixeaza la viteza mica. Adauga ouale unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adauga si faina. Omogenizeaza. 
  • Toarna coca in tava unsa cu unt. Coace prajitura 30 de minute (sau pana ce trece proba scobitorii) la 180 C. Scoate prajitura din cuptor.
  • Imediat se face crema ganache: mascarpone si zaharul pudra se incalzesc si in ele se pune ciocolata rupta bucati mici. Cand crema e omogenizata bine, se intinde peste prajitura. Se lasa la racit pana a doua zi.



Etichete: , , , , , , ,

14 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire