<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tocana din coada de vita cu bere neagra Guinnes (Veal tail stew with Guinness)

Cooking with my soul

16 mar. 2013

Tocana din coada de vita cu bere neagra Guinnes (Veal tail stew with Guinness)





Hello my friends. Stiti ca maine e St Patrick's Day, nu? Adica e ziua Irlandei. In ultimul timp a inceput sa fie sarbatorita si la noi, mai ales ca implica mancare buna, bere multa si (de anul acesta) o parada impresionanta in Bucuresti. Pe care eu o astept cu interes. Cu ocazia acestei sarbatori, cei de la Guinness s-au gandit sa implice si bloggerii culinari. Prin urmare azi gatesc cu bere neagra. Din cate am inteles cu cea mai buna: Guinness. Am ales sa fac o tocana groasa, cu legume delicioase. Si pentru ca o prietena mi-a facut pofta de coada de vita, asta am folosit. 
Poate nu stiati ca de la vita se poate folosi si coada, dar va spun eu ca e delicioasa. E buna in ciorba, dar si tocana primeste un gust deosebit de la ea. Asta pentru ca are oase cu maduva si carnita. Tocana asta se face simplu, dar dureaza ceva pana e gata: cam 2-3 ore. Asa se dezvolta cel mai bine gusturile: prin gatire indelungata, la foc mic, in bere neagra. 
Dar gata cu vorbaria, hai sa vedem reteta. Si La Multi Ani, Irlanda!


Tocana din coada de vita cu bere Guinness


Ingrediente pentru 4 persoane
  • 1 coada de vitel (aprox 1,5 kg)
  • 300 ml bere Guinness
  • 3 morcovi, taiati rondele
  • 300 g arpagic mare
  • 200 g ciuperci
  • 500 ml apa
  • 1 ramurica rozmarin
  • 1 ramurica cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper dupa gust
Mod de pregatire
  • Coada de vitel se taie in bucati. Uleiul se incalzeste intr-o cratita mare. In ulei se auresc bucatile de vita, pe toate partile. Se scot cin cratita si se pastreaza. 
  • In grasimea rezultata se soteaza ceapa, morcovii si ciupercile. Se pune carnea deasupra si se acopera  cu apa. Adauga rozmarinul, cimbrul si dafinul. Acopera cratita si las-o la fiert. Fierbe la foc mic, cam o ora.
  • Adauga berea, si mai fierbe 20 de minute. Potriveste de sare si piper si mai adauga cate putina apa, daca sosul a scazut prea mult. Mai fierbe inca jumatate de ora, sau pana ce carnea e fiarta bine.
  • Tocana din coada de viat se serveste alaturi de o salata simpla si un pahar de Guinness :)

Etichete: , , , , , , ,

11 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire