<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Strudel cu branza, rosii uscate si busuioc / Strudel with sheep cheese, dried tomatoes and basil

Cooking with my soul

8 feb. 2013

Strudel cu branza, rosii uscate si busuioc / Strudel with sheep cheese, dried tomatoes and basil





Ce am facut eu aici? Hai mai, nu trisati! Daaa biine ati citit titlul. Hai sa pun poza adevarata :P




Strudelul acesta e bun de facut cand ai niste branza prin frigider de ceva vreme, s-a cam invechit si nu stii la ce s-o mai folosesti. Avantajul e ca in umplutura de la strudel, branza aia e rasa si amestecata cu alte bunataturi, asa incat toate aromele se topesc si se amesteca pana ce nici nu mai conteaza ce-i pe acolo ;)

Foaia de strudel e facuta in casa, tare simplu, asa cum v-am aratat si la strudelul cu mere sau la cel cu dovleac. Sa nu va fie frica sa o faceti, pentru ca in mod sigur o sa iasa bine. Nu-i nimic deosebit, doar o coca fara drojdie care se amesteca, apoi se framanta putin. Si e foarte buna umpluta cu orice vreti voi. De data asta eu am ales branza sarata, rosii uscate si busuioc. Iata cum:


 Strudel cu branza, rosii uscate si busuioc

Ingrediente pentru foaie:
  • 300 g faina
  • 30 g unt topit si racit
  • un praf de sare
  • aprox. 200 ml lapte
Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 g branza sarata, uscata
  • 1 + 1 ou
  • 200 g smantana
  • 10-15 rosii uscate
  • cateva fire de busuioc
  • susan pentru presarat

Mod de pregatire:
  • Amesteca faina, untul, sarea si 150 ml de lapte. In cazul in care coca nu se formeaza sau este tare, mai adauga cate putin lapte, pana ce se formeaza o coca moale care se poate framanta. Framanta coca cateva minute, pana devine matasoasa si nu se mai lipeste de maini. Pune-o intr-un castron, acoper-o cu un prosop si las-o la odihnit la temperatura camerei pentru o ora.
  • In acest timp pregateste umplutura. Pune putina apa la fiert, apoi in ea pune la inmuiat rosiile uscate. Cand s-au inmuiat bine, taie-le cubulete.
  • Taie frunzele de busuioc in bucati.
  • Rade branza pe razatoarea mare si amestec-o cu smantana si un ou. Amesteca bine.  Adauga rosiile taiate si busuiocul. Poti adauga si piper daca iti place.
  • Bate putin cu furculita oul ramas.
  • Imparte coca in patru bucati. In timp ce lucrezi cu o bucata de coca, pe celelalte patreaza-le acoperite. Cu ajutorul unui sucitor intinde foaia foarte foarte bine, pana cand e aproape transparenta.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C 
  • Intinde pe foaie un sfert din umlutura. Ai grija sa nu pui umplutura pana pe margine. Lasa de jur imprejur 2-3 cm liberi.  Unge marginea cu ou. Ruleaza foaia cat poti de strans. Apasa bine pe margini ca sa le sigilezi si sa nu iasa umplutura. Pune strudelul in tava, unge-l cu ou si presara-l cu susan. La fel fa si cu celelalte 3 bucati
  • Coace strudelul la 180 C, in jur de 40 minute, pana devine auriu.



Etichete: , , , , , , ,

7 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire