<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tort cu blat de negresa si crema de portocale rosii / Brownie cake with mascarpone - blood orange filling

Cooking with my soul

27 ian. 2013

Tort cu blat de negresa si crema de portocale rosii / Brownie cake with mascarpone - blood orange filling




Nepotica mea va invita astazi sa gustati din tortul asta. Ei i-a placut mult, mai ales blatul ala cu multa multa ciocolata. N-a avut voie sa-l manance pe tot pentru ca nu am vrut sa avem printre noi un copil hiperatomic, dar crema de mascarpone si portocale rosii a hapait-o pe nerasuflate. Adevarul e ca dulce- acrisoara si aromata asa cum am facut-o, i-ar fi placut oricarui copil. Blatul tortului e de brownie, adica are multa ciocolata si unt si putina faina. E decadent si dulce, dar contrasteaza tare bine cu crema fina si acrisoara de mascarpone si portocale rosii. De fapt puteti sa folositi orice fel de portocale, dar astea rosii arata mai dragut.

Sfat:  Blatul poate fi facut cu doua zile inainte, iar tortul cu o zi inainte.  Prin urmare, daca aveti sa pregatiti o masa mare, tortul asta e tocmai bun, pentru ca se poate pregati in avans.


Si inca o fotografie cu nepotica mea. tanjind la felia mai mare :P






Tort cu blat de negresa si crema de portocala rosie

Ingrediente:

Pentru blat (doua blaturi mici de 18 cm)
  • 200 g ciocolata neagra buna, taiata bucatele
  • 180 g unt gras, taiat cuburi
  • 3 oua
  • 120- 150 g zahar brun (sau alb daca nu ai din ala brun)
  • 80 g faina
  • un praf de sare

Pentru crema:
  • 400 g mascarpone
  • 200g - 300 g zahar pudra (in functie de cat de dulci sunt portocalele)
  • 200 ml suc de portocale rosii de Sicilia
  • 3 g (1/2 pachetel) gelatina
  • 50 ml suc de portocale rosii de Sicilia pentru insiropat blatul de sus

Mod de preparare
  • Topeste untul si ciocolata la baia de aburi. Ai grija sa nu intre apa in crema. Amesteca bine cu un tel in forma de para, pana ce se omogenizeaza si nu mai ramane nici o bucata de ciocolata netopita. Pune crema la racit pana cand atinge temperatura degetului.
  • In timpul asta incalzeste cuptorul la 180 C
  • Bate ouale cu sarea si zaharul cam 10 - 15 minute, la viteza mare. In final zaharul trebuie sa se fi topit.
  • Toarna ouale in crema de ciocolata racita si omogenizeaza bine. 
  • Cerne faina deasupra (cu o strecuratoare mica) si amestec-o si pe ea usor. Ai grija sa insisti la fundul castronului, pentru ca ciocolata are tendinta sa se depuna acolo;)
  • Toarna compozitia in doua forme rotunde de 18 cm, unse cu unt sau in care ai pus hartie de copt. Coace 20 - 25 de minute la 180 C. Chiar daca ti se pare ca prajitura e prea moale, nu coace mai mult de 25 de minute, pentru ca textura o sa i se schimbe si n-o sa mai fie buna. Lasa prajitura sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa. Prin racire prajitura se mai intareste.
  • In timp ce blatul se raceste, pregateste crema. Amesteca gelatina cu 5-6 linguri de apa, apoi las-o cateva minute sa se hidrateze. Pune-o la baia de aburi (sau direct pe flacara, dar cu grija sa nu cumva sa fiarba) pana ce se dizolva. Amesteca zaharul pudra cu sucul de portocala, pana ce se dizolva bine de tot. Toarna gelatina si amesteca bine. Mixeaza inauntru mascarpone, pana ce crema e omogena. Lasa crema la rece pana se incheaga putin.
  • Crema se pune peste blat cand acesta e rece bine. Cel mai bine e ca blatul sa fie facut cu o zi inainte, pentru ca altfel e prea moale ca sa fie manevrat.
  • Unul dintre blaturi se pune la loc in forma in care l-ati copt. Deasupra turnati crema. Insiropati al doilea blat cu sucul de portocala si puneti-l deasupra apasand usor. Lasati tortul la rece peste noapte.
  • A doua zi se scoate usor din forma si se orneaza dupa plac.

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

17 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire