<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Limbi de pisica / Langues de chat

Cooking with my soul

25 ian. 2013

Limbi de pisica / Langues de chat






Cine n-a mancat biscuitii astia? Limbi de pisica sunt cred, printre cei mai facuti, cunoscuti si cumparati biscuiti de la cofetarie. Eu cel putin sunt indragostita de ei. Dar nu totdeauna sunt si reusiti. Mie imi place ca langues de chat sa fie crocanti si sa se topeasca in gura. Ceea ce n-am mai intalnit in ultimul timp cand i-am cumparat. Nu stiu cum s-a schimbat reteta si ce au inceput sa puna printre ingrediente, dar clar biscuitii mei preferati deveniseara un dezastru! Prin urmare am fost nevoita sa caut reteta si sa-i fac eu acasa. Ce a iesit? Cele mai bune limbi de pisica pe care le-am mancat vreodata. Exact cum imi plac. Cu ocazia asta am invatat si secretul pentru a reusi reteta: sa folosesc unt de buna calitate, gras de 80 %. Sa nu uitati asta. Si sa le faceti cat mai repede, pentru ca sunt foarte foarte usor de facut si foarte foarte rapid de mancat :)

Limbi de pisica

Ingrediente: 
  • 175 g unt  80 % la temperatura camerei
  • 175 g zahar pudra
  • 125 g albus de ou (aproximativ 3-4 albusuri mari)
  • 200 g faina pentru prajituri 000
  • semintele de la o pastaie de vanilie

Mod de pregatire:
  •  Mixeaza untul pana devine cremos, apoi adauga zaharul si mixeaza pana se omogenizeaza bine si crema e fina. Adauga albusurile unul cate unul, amestecand bine. Adauga vanilia si faina. Amesteca cu o spatula pana ce faina e bine incorporata. Coca finala e destul de densa.
  • Incalzeste cuptorul la 200 C. Pune hartie de copt in tavi.
  • Pune coca intr-un posh cu varf simplu si cu gaura mare. Pe hartia de copt se pun betigase lungi de aprox. 5 cm, cu putina distanta intre ele. Se coc 10 minute la 200 C. Aveti grija sa nu se arda. Doar marginile trebuie sa fie aurii.


Etichete: , , , , , ,

5 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire