<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Cuib de viespi cu levantica si zahar brun (Rolls with lavender and brown sugar)

Cooking with my soul

7 ian. 2013

Cuib de viespi cu levantica si zahar brun (Rolls with lavender and brown sugar)






Reteta asta de cuib de viespi e cam  asa: something old and something new with something blue :D Nu, nu vreau s-o prezint la vreo nunta, dar e o adaptare a unei retete vechi, pe care toata lumea o cunoaste. De la bunica o stiu si recunosc ca mi-a incantat copilaria, Mi-a placut dintotdeauna combinatia de unt cu zahar caramelizat. Si inca imi mai place. Fac prajitura asta destul de des, dar nu am postat-o pana acum pentru ca sunt pline blogurile de reteta clasica. Azi insa m-a lovit inspiratia :))) Am folosit ceva nou: zaharul brun in loc de cel pudra. Si ceva albastru: levantica pentru o aroma deosebita. Ce a iesit? Trebuie neaparat sa incercati ca sa va convingeti. Iata reteta.




Rulouri cu lavanda si zahar brun

Ingrediente:
  • 500 - 600 g faina
  • 20 g drojdie proaspata (sau 7g uscata)
  • 200 ml lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • 200 g unt moale
  • 250 g zahar brun
  • 2 lingurite lavanda comestibila

Mod de pregatire:
  • Pentru coca se pune drojdia in 100 ml lapte caldut, pana incepe sa se activeze. Se amesteca 500 g faina cu restul de lapte, drojdia si galbenusurile. Daca se formeaza o coca prea moale se adauga si restul de faina. Se framanta cam 5 minute, apoi coca se pune intr-un castron si se lasa sa creasca 1 ora (pana isi dubleaza volumul).  
  • Untul se freaca putin cu 200 g zahar brun.
  • Coca se intinde in foaie subtire. Se unge bine cu amestecul de zahar si unt. Se presara lavanda. 
  • Foaia se ruleaza starns, pana se formeaza un sul. Acesta  se taie in bucati de aproximativ 5 cm lungime. Acestea se pun intr-o tava cu putin spatiu intre ele, ca sa aiba loc sa creasca. Bucatile se pun cu partea taiata in sus. Se lasa la crescut pana ce isi dubleaza volumul.
  • Se coc 15 minute in cuptorul incins, la 190 C. Cu 5 minute inainte de a fi gata se presara restul de zahar brun si se pun din nou in cuptor.
  • Aceasta prajitura se serveste calduta. Cand se raceste nu mai e la fel de buna.

Etichete: , , , , , , ,

18 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire