<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tacos cu creveti si guacamole (Homemade taco with shrimps and guacamole)

Cooking with my soul

2 ian. 2013

Tacos cu creveti si guacamole (Homemade taco with shrimps and guacamole)





Iata-ne si in 2013. Bine ne-am regasit. Va multumesc pentru toate urarile pe care mi le-ati trimis. Si sa speram ca anul asta sa fie cel mai frumos si incitant dintre toti pe care i-am trait pana acum.
Cum au fost zilele de vacanta? Ati stat prin bucatarie? Sunt sigura ca da, ca altfel nu ati fi prietenii mei  :))) Ce ati facut bun? Mi-ar face o mare placere sa impartasiti cu mine retetele de bunaciuni pe care le-ati gatit.

Pentru azi am pregatit ceva foarte usor, pentru ca dupa atatea "porcarii" mancate in ultima vreme, nu mai vreau sa vad carne. Puteti face acest taco folosind tortilla cumparate, dar eu am preferat sa le fac in casa. E foarte usor, asa ca va indemn sa incercati macar o data si va spun sigur ca n-o sa le mai cumparati :)

Reteta de tortilla facuta in casa o puteti gasi aici




Tacos cu creveti si guacamole

Ingrediente pentru 3 persoane :

6 tortilla (cumparate sau  facute dupa reteta ce urmeaza)

Umplutura de guacamole si creveti
  • 12 creveti curatati si decorticati
  • 100 ml vin alb
  • 3-4 avocado moi (coapte)
  • 3 rosii
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 2-3 lime (sau lamaie)
  • 1/2 lingurita chili
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde tocat
 Tortilla (6 mici)
  • 250 g faina pentru paine
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 200 ml apa fierbinte

Mod de preparare:
  • Pune la fiert 500 ml de apa. Cand apa a inceput sa fiarba, adauga crevetii si vinul. Lasa la fiert 3 minute (crevetii se vor face roz). Scoate-i din apa si lasa-i la racit. 
  • Taie avocado cubulete ca aici. Pune-l in castron si stropeste-l cu zeama de lamaie. Adauga coaja de la o lime/lamaie.
  • Taie rosia in cubulete. Taie ceapa si usturoiul in felii subtiri. Amesteca toate in castron, adaugand sare si zeama de lamaie dupa gust. Adauga si chili. Pune si crevetii gatiti. Amesteca tot si lasa la frigider 10 minute (sau pana ce termini de copt tortilla).
  • Coace tortilla dupa reteta pe care o gasesti aici
  • Dupa ce s-au racit putin, umple fiecare tortilla cu salata si presar-o cu patrunjel verde.


Etichete: , , , , , , , , , ,

5 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire