<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Macarons cu scortisoara, de Craciun (Cinnamon macarons, for Christmas)

Cooking with my soul

18 dec. 2012

Macarons cu scortisoara, de Craciun (Cinnamon macarons, for Christmas)




La radio se aud colinde. Le aud zilnic de aproape o luna. Magazinele si pietele sunt impodobite cu beteala si globuri. Sunt asa de aproape o luna. Strazile Bucurestiului lumineaza ca ziua, de la ghirlandele de Craciun. Acasa baiatul meu a impodobit bradul inca de acum doua saptamani. Se pare ca toata lumea e nerabdatoare: in curand e Carciunul. Toata lumea, dar nu si eu. Asa gandeam eu acum vreo 10 zile. Anul asta Craciunul mi s-a parut foarte departe. Mai erau cateva zile, si totusi parca nu ma simteam pregatita. Evenimente ale ultimelor luni nu ma lasau nici sa ma bucur, nici sa sarbatoresc, nici sa-mi gasesc pacea interioara. Prin urmare m-am gandit sa fac ceva sa ma inveseleasca si sa ma aduca pe calea cea buna :) Asa au aparut acesti macarons, imbracati in straie de sarbatoare. Colorati in albul zapezii, verdele bradului si rosul globurilor, e cadoul meu de Craciun.
Enjoy.




Macarons cu crema de ciocolata alba si scortisoara

Ingrediente:
  • 100 g albusuri, lasate la temperatura camerei 24 de ore
  • 110 g faina de migdale (eu am rasnit migdale decojite cu rasnita de cafea)
  • 165 g zahar pudra
  • 50 g zahar tos
  • colorant alimentar rosu si verde
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema rapida de ciocolata:
  • 150 g smantana grasa
  • 100 g ciocolata alba
  • 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare:
  • Amesteca faina de migdale cu zaharul pudra si cerne-le printr-o sita (strecuratoare mai deasa)
  • Pune albusurile intr-un vas foarte curat (nu din plastic) si bate-le pana devin o spuma usoara. Adauga jumatate din zaharul tos si mixeaza la viteza mare 3 minute. Adauga si restul de zahar si mai mixeaza 3 minute. In aceasta etapa bezeaua se poate colora si se pot adauga esente. Eu am ales s-o colorez jumatate rosie , jumatate verde si sa-i dau aroma de vanilie.
  • Adauga amestecul de migdale si zahar in doua transe, amestecand cu spatula. In final bezeaua isi va pierde putin din volum si va fi putin curgatoare. Nu trebuie amestecata prea mult, ca sa nu se lase de tot.
  • Se umple un cornet de ornat si se foloseste un varf rotund (no 11 am folosit eu).
  • Tavile se acopera cu hartie de copt. Se fac cercuri de bezea de 5-6 cm diametru. Vei avea nevoie de 2 tavi de aragaz.
  • Se lasa bezelele sa stea la temperatura camerei cam 1-2 ore, pana ce prind o pojghita si nu mai sunt lipicioase.
  • Incalzeste cuptorul la 150 C si coace macarons -ii 10 minute. 
  • Lasa-i sa se raceasca in tava, abia apoi ii poti scoate cu usurinta de pe hartia de copt.
  • Pentru crema incalzeste smantana, pune in ea ciocolata si las-o sa se topeasca. Amesteca bine, adauga scortisoara, apoi lasa crema la racit. Cu ea lipeste macarons- ii doi cate doi.
Fiindca-mi place tare mult, m-am gandit ca retetei asteia i-ar sta bine la gala "Dulce Romanie" din luna decembrie, unde tema este bezeaua. "Foodie Family", esti pe receptie? :) 

Etichete: , , , , , ,

22 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire