<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Supa frantuzeasca de ceapa cu cafea (French onion soup with coffee)

Cooking with my soul

3 dec. 2012

Supa frantuzeasca de ceapa cu cafea (French onion soup with coffee)





Dupa cum va spuneam saptamana trecuta, am facut supa de ceapa. Felul asta de mancare atat de usor de facut e fie iubit cu ardoare, fie renegat la fel de patimas. Asta pentru ca daca nu e bine gatit provoaca mari neplaceri ficatului. (Am mancat eu o data si nu mi-am revenit o zi intrega).  Dar daca cine gateste supa stie ce face, rezultatul e deosebit de bun.
Supa mea de astazi are si un mic adaos, cafeaua. Bineinteles n-am pus o cantitate mare, pentru ca nu vreau sa-i simt gustul. Dar atat cat a fost, a reusit sa imbunatateasca aromele cum nici nu mi-as fi putut inchipui.
Prin urmare, hai sa ne jucam cu ceapa :)



Supa frantuzeasca de ceapa cu cafea

Ingrediente pentru 4 portii
  • 5 cepe rosii, taiate felii subtiri
  • 100 ml cafea espresso
  • 1 litru supa clara de vita
  • 3-4 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita zahar
  • sare, piper dupa gust
  • 4 felii de paine fara coaja
  • 4 felii de branza emmentaler
Cum se face:
  • Intr-o cratita cu fundul gros amesteca ceapa cu uleiul si lasa la foc mic pana ce ceapa se inmoaie si se caramelizeaza. Amesteca din cand in cand si ai mare grija sa nu se arda ceapa. 
  • Adauga supa, zaharul, vinul, si cimbru. Acopera si fierbe la foc foarte mic pentru 1-2 ore . 
  • Adauga cafeaua putin cate putin, pana ajungi la gustul dorit. Ai grija ca nu vrei sa simti pregnant gustul de cafea. E posibil (in functie de calitate cafelei) sa nu ai nevoie de toti cei 100 ml. Potriveste de sare si piper.
  • Imparte supa in patru vase ramekin

  • Acopera fiecare vas cu o felie de paine si o felie de emmentaler
  • Pune vasele intr-o tava, in cuptor la 200 C aproape de partea de sus, pana ce branza se topeste.
  • Supa se manaca calda.

Etichete: , , , , ,

8 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire