<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Strudel cu dovleac (Pumpkin strudel)

Cooking with my soul

29 oct. 2012

Strudel cu dovleac (Pumpkin strudel)






Am facut strudelul asta in weekendul ce tocmai a trecut. Nu stiu ce mi-a venit, ca nu era in plan. Cred ca totul se trage de la dovleacul barosan pe care l-am cumparat de la tara. Vreo 10 kile avea! Si cand am taiat din el o felie, s-a imprastiat asa o aroma dulce si buna, ca imediat m-a lovit inspiratia. Prin urmare am mai taiat o ditamai felie (prima era pentru mama) si am purces la intins si copt. Asta pentru ca n-aveam foi de placinta prin preajma, asa ca strudelul asta e facut de la coca pana la umplutura de mine :D Dar voi puteti sa trisati putin, daca n-aveti timp. Puteti folosi foile de placinta din comert.
Coca pe care am folosit-o la foaie e foarte simpla. Se face usor si se intinde subtire. Am mai facut din ea si strudel cu mere. De fapt merge umpluta cu orice: branza sarata, branza dulce, fructe ... dupa imaginatie :)


Strudel cu dovleac

Ingrediente pentru foaie:
  • 300 g faina
  • 30 g unt topit si racit
  • un praf de sare
  • aprox. 200 ml lapte
Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 kg dovleac (fara coaja)
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita esenta naturala de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara

Mod de pregatire:
  • Amesteca faina, untul, sarea si 150 ml de lapte. In cazul in care coca nu se formeaza sau este tare, mai adauga cate putin lapte, pana ce se formeaza o coca moale care se poate framanta. Framanta coca cateva minute, pana devine matasoasa si nu se mai lipeste de maini. Pune-o intr-un castron, acoper-o cu un prosop si las-o la odihnit la temperatura camerei pentru o ora.
  • In acest timp taie dovleacul fasii nu foarte groase si coace-l in cuptor la 200 C pentru 20- 30 minute (pana se inmoaie bine si se caramelizeaza putin). Pune dovleacul intr-un castron.
  • Topeste untul si amesteca 50 g in dovleac. Adauga zaharul, vanilia si scortisoara. Amesteca si paseaza dovleacul cu o furculita. Poti lasa si bucatele mai mari de dovleac nepasate.
  • Imparte coca in trei bucati.In timp ce lucrezi cu o bucata de coca, pe celelalte patreaza-le acoperite.  Cu ajutorul unui sucitor intinde foaia foarte foarte bine, pana cand e aproape transparenta.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C
  • Cu o pensula unge foaia cu unt topit. Intinde pe ea o treime de umplutura. Invarteste coca ca la o rulada. Unge marginile cu unt topit, apoi apasa-le ca sa se sigileze si sa nu iasa umplutura. Pune strudelul intr-o tava.
  • Repeta si pentru celelelte doua foi. In tava, unge strudelul cu unt topit si presara-l cu zahar. Lasa-l in cuptor 40-60 minute, pana ce devine auriu.
  • Cand servesti strudelul , presara-l cu zahar pudra vanilat

Etichete: , , ,

18 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire