<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Gogosari murati cu struguri (Pickled sweet peppers and grapes)

Cooking with my soul

12 oct. 2012

Gogosari murati cu struguri (Pickled sweet peppers and grapes)






Am facut si anul acesta gogosari in otet. De fapt in fiecare an repet reteta asta, pentru ca nu a dat gres niciodata. Gogosarii nu se inmoaie, ci raman crocanti pana anul viitor (daca nu ii mancam inainte). De data asta m-am hotarat sa folosesc cumva si strugurii albi ce zaceau prin frigider, nefiind agreati de nimeni din familie. Doar nu era sa-i arunc! Si mi-am adus aminte ca si mama punea asa, gogosari umpluti cu struguri si erau tare buni. Prin urmare, pe langa reteta simpla, am pus si un borcan mare cu umpluti din astia. O sa vedem la iarna cum sunt ;)



Gogosari in otet, umpluti cu struguri

Ingrediente:
  • 2 kg gogosari, spalati si curatati de seminte
  • 1-2 struguri albi
  • 1-2 struguri negri
  • 2 litri apa
  • 1 litru otet
  • 3 linguri sare pentru muraturi
  • 3 linguri miere sau zahar
  • 3-4 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 10- 12 foi de dafin
  • 30 g boabe de mustar
  • 30 g boabe de piper negru
  • cateva radacini de hrean
  • 8 borcane de 800 ml cu capac filetat (sau borcane mai mari)
Cum se face:
  • Pune la fiert apa, otetul, sarea, mierea, 5 foi de dafin, 15 boabe de piper. 
  • Spala strugurii si foloseste doar boabele care nu sunt stricate.
  • Gogosarilor taie-le capacel (ca le ardei umpluti) si curata-i de seminte.
  • Pune gogosarii in transe in amestecul cu otet. Lasa fiecare transa sa fiarba 1 minut, pentru ca gogosarii sa se inmoaie putin. Scoate-i intr-un castron sa se raceasca. (aceasta etapa se poate elimina, dar prin oparire gogosarii devin mai maleabili si se pot pune mai usor in borcane)
  • Pune in fiecare borcan cate o bucata de hrean, 1 lingurita de boabe mustar, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, 1-2 catei de usturoi si putina ceapa. 
  • Umple gogosarii cu boabe de struguri, si pune-i in borcane, apasand ca sa intre cat mai multi. Toarna peste ei zeama de otet calduta, ca sa umple borcanele. Inchide-le cu capace.
  • Borcanele se pastreaza in camara 2-3 luni inainte de a se folosi.

Etichete: , , , ,

6 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire