<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Chec cu coniac (Brandy cake)

Cooking with my soul

12 sept. 2012

Chec cu coniac (Brandy cake)





Acesta e cel de-al doilea dulce pe care l-am pregatit la sesiunea de cooking organizata de Electrolux la Kika. Este un chec care se face extrem de usor, dar care are o aroma deosebita datorata coniacului. Va sfatuiesc sa folositi un coniac de buna calitate, poate pe acela pe care il tineti ascuns in dulap pentru cazuri de depresie extrema :P, pentru ca el e cheia acestui desert. Puteti sa ungeti checul asta cu orice vreti: de la ciocolata topita la gem de caise, sau chiar dulceata de rosii :P

Dupa cum va spuneam si la reteta anterioara, cand am facut fotografiile nu ma gandeam ca o sa le postez pe blog. Asa ca sa nu tineti seama de calitate lor. Incercati checul acesta cu toata increderea, pentru ca este foarte fin si aromat.



Chec cu coniac

Ingrediente pentru o tava de chec

        
      Cum se face:
      • Bate bine albusurile, cu un praf de sare
      • Amesteca zaharul cu untul moale, taiat cubulete, pana cand zaharul se topeste.
      • Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare,
      • Adauga coniacul si zaharul vanilat. Amesteca.
      • Adauga faina. Amesteca bine. Toate operatiunile de pana acum pot fi facute cu mixerul.
      • Adauga albusurile. Cu o spatula incorporeaza-le usor, amestecand de jos in sus si invartind mereu castronul, ca sa nu se piarda din volum. Pune coca intr-o tava lunga de chec, pe care ai uns-o cu unt.
      • Coace 20- 25 minute la 180 C (in cuptorul incalzit).

      Etichete: , , , , , ,

      4 comentarii:

      Trimiteți un comentariu

      Pareri, sfaturi,comentarii?
      Please, don't be shy. Leave a comment.

      Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

      Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



      Linkuri de întoarcere către această postare:

      Creați un link

      << Pagina de pornire