<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Paste cu prosciutto si mozzarella

Cooking with my soul

15 oct. 2012

Paste cu prosciutto si mozzarella





In weekendul ce a trecut am fost lenesa. Sambata aveam eu in plan sa bag in cuptor o pulpa de curcan, dar n-am avut chef sa ma ridic din pat. Baietii mei m-au lasat in apele mele, dar pe la ora unu m-a trezit constiinta: n-aveam nimic pentru masa de pranz. Ce sa fac eu acum in jumatate de ora? Paste, bineinteles. In frigider am gasit niste prosciutto si mozzarella, asa ca totul urma sa fie usor. Mai intai am prajit feliile de prosciutto in ulei de masline, pana au devenit crocante.  Dupa ce am fiert pastele, le-am amestecat cu sosul aromat de rosii si mozzarella rupta in bucati si am pus totul in cuptor ca sa se topeasca putin branza. Si am servit cate o portie de paste, presarate cu prosciutto. Toata lumea a fost satisfacuta, iar eu m-am intors la leneveala mea :P



Paste cu prosciutto si mozzarella

Ingrediente pentru 6 persoane
  • 400 g paste, fierte in apa cu sare
  • 200 g prosciutto
  • 300 g mozzarella (din aia adevarata)
  • 700 ml suc de rosii
  • 4 catei de usturoi necuratati
  • 1 lingura oregano uscat
  • sare, piper dupa gust
  • 5 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
  • Uleiul se incalzeste si in el se prajeste prosciutto pana devine auriu si crocant. Se scoate din ulei. 
  • Incalzeste cuptorul la 180 C
  • Se adauga  in ulei cateii de usturoi si se lasa pana se prajesc putin. Se pune sucul de rosii, si oregano si se lasa la fiert cam 5 minute la foc mic. Se potriveste sucul de rosii de sare si piper.
  • Intr-o forma/tava adanca termorezistenta se pun jumatate din pastele fierte. Deasupra se toarna jumatate din sucul de rosii aromat si se presara bucati de mozzarella. Se acopera cu restul de paste, suc de rosii si bucati de mozzarella.
  • Se baga totul in cuptor si se lasa 15 minute, pana ce branza se topeste.
  • Se serveste cate o portie de paste presarata cu felii de prosciutto crocante.

Etichete: , , , , , , ,

17 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire