<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Medalion de vita cu sos de cafea, coniac si dovleac - Dejunul unui coffee addict

Cooking with my soul

26 nov. 2012

Medalion de vita cu sos de cafea, coniac si dovleac - Dejunul unui coffee addict






Buna ziua, eu sunt Brindusa si sunt dependenta. 

De cafea, ce credeati? Recunosc asta si imi tratez dependenta cu una mica. Bine, putin mai mare, dar ce conteaza :P Cafeaua e buna oricum, nu?
Ca multi dintre noi, pana azi cafeaua am folosit-o fie in stare lichida, fie in diferite prajituri (a se vedea vestitele tiramisu cupcakes). Dar cum Electrolux a ales ca urmatoare tema a "Inspiration food marathon" cafeaua, m-am gandit ca trebuie sa fac ceva mai deosebit. Am apelat si de data asta la retetele pe care le am in bookmark (si pentru asta multumesc tare celor care au ales temele concursului, ca altfel acolo ramaneau). 


Mai intai am incercat o supa frantuzeasca de ceapa cu putina cafea. Ciudata, nu? Asa am zis si eu, dar va spun drept ca gustul e deosebit: se pun doar 2-3 linguri de cafea in reteta clasica de supa de ceapa si adaosul asta putin amarui scoate cumva in evidenta dulceata si aroma cepei glazurate. Pentru azi am doar cateva poze pentru voi, reteta urmeaza peste cateva zile :P


 Pentru felul principal am gasit multe, multe combinatii carne- cafea. Peste, pui, caprioara, vita, miel, toate se pot asezona cu putina cafea :P Eu am ales ceva rapid si simplu: medalion de vita cu un sos de coniac, cafea si dovleac. De sezon.

P.S. pentru ca reteta asta se face foarte repede, va spun drept ca n-am prea avut timp sa fac poze. Dar o sa explic cu de-a amanuntul, asa ca sigur o sa fie foarte clar.

Si va rog sa nu uitati sa lasati comentarii, pentru ca in continuare particip la concurs. Daca vreti sa ma ajutati puteti lasa si un LIKE pe pagina de facebook



Medalion de vita cu sos de coniac, cafea si dovleac

Ingrediente pentru 3 portii:
  • 400 g muschi de vita
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 ceapa tocata
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 40 ml coniac
  • 100 ml supa clara de pui
  • 3 linguri piure de dovleac (urmeaza reteta)
  • 1 lingura smantana grasa
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 2 linguri espresso
  • sare, piper dupa gust
 Piure de dovleac:
  • 1 ceapa mica tocata
  • 2 catei de usturoi tocati 
  • 1 lingura de unt
  • 300 g miez de dovleac taiat cubulete
  • 200 ml supa clara de pui
  • sare, piper dupa gust 


Cum se face:
  • Mai intai se face piureul de dovleac. 


  •  Topeste untul si caleste in el ceapa si usturoiul, la foc mic. Cand ceapa s-a inmuiat, adauga cuburile de dovleac. Caleste 5 minute la foc mic, avand grija sa nu se arda legumele.
  • Adauga supa, acopera si fierbe cam 20 de minute, pana ce dovleacul e moale. Cu un blender fa din legume un piure fin. Pastreaza piureul la cald.
  •  Taie muschiul de vita in trei bucati. Incalzeste uleiul intr-o tigaie si gateste medalioanele de vita 5 minute pe o parte si alte 5 pe cealalta parte. In total 10 minute. As fi vrut sa fie mai roz in mijloc, dar sa va spun drept consistenta carnii a fost moale si suculenta. Cred ca toata culoarea tine de tipul de carne folosit. Asta a fost romaneasca, nu argentiniana :P
  • Acopera carnea cu folie de aluminiu pana ce e gata si sosul
  • Pentru sos, in tigaia in care ai facut carnea caleste ceapa si usturoiul pana ce se inmoiae. Adauga coniacul si redu sosul la jumatate. Pune restul de ingrediente si fierbe la foc mic pana ce sosul se leaga.
  • Serveste carnea de vita cu sos de cafea si cu restul de piure de dovleac 

Etichete: , , , , , , ,

19 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire