<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Vita in bere neagra cu scortisoara (Beef braised in black beer, with cinnamon

Cooking with my soul

5 dec. 2012

Vita in bere neagra cu scortisoara (Beef braised in black beer, with cinnamon





Sa gatesc cu vin este ceva la ordinea zilei in bucataria mea. Dar berea, ehe asta e alta poveste. Pana acum n-am folosit-o decat o data, si atunci era bere blonda. Prin urmare teritoriul asta este aproape virgin pentru mine. Am facut reteta de vita cu bere neagra de doua ori in aceeasi saptamana, pentru ca prima oara am zbarcit-o :P Va spun asta ca sa nu faceti si voi aceeasi greseala: nu folositi mai multa bere decat cea care e data in reteta. In caz contrar mancarea devine amara si n-o mai puteti drege prea usor.
De asemenea va sfatuiesc sa incercati sa gasiti bere neagra din import, pentru ca aceea are un gust mai bun si e mai neagra. Cea de la noi e mai diluata.
In mod general, aroma aleasa pentru a se alatura acestui tip de mancare este rozmarinul. Eu am incercat sa balansez putin gustul amarui al berii cu putina scortisoara. Si bine am facut. Alegerea e potrivita, gustul final fiind deosebit.


Vita in bere neagra cu scortisoara

Ingrediente pentru 4  persoane:
  • 800 g pulpa de vita, taiata cubulete
  • 500 ml bere neagra de buna calitate
  • 300 ml supa clara de vita (sau apa)
  • 4-5 morcovi, taiati rondele
  • 2 cepe galbene, tocate
  • 2 cepe albe, tocate
  • 3 cm scortisoara
  • 5 linguri ulei de porumb
  • sare, piper dupa gust
Cum se face:
  • Uleiul se incalzeste intr-o cratita mare, apoi carnea se aureste pe toate partile. Focul trebuie sa fie destul de mare si cratita nu trebuie sa fie foarte incarcata, pentru a evita sa fierbem carnea. Ea trebuie putin prajita pe toate partile.
  • Se scoate carnea si se pastreaza. In aceeasi cratita se aureste ceapa, la foc mic. Se adauga si morcovul si se caleste si el putin.
  • Se sareaza si pipereaza carnea, apoi se pune inapoi la loc in cratita, peste legume. Se pune supa si se lasa mancarea sa fiarba 30 de minute la foc mic, acoperita. 
  • Se adauga scortisoara si berea. Se lasa la fiert la foc mic, acoperita, pana ce carnea e moale. Asta poate dura in functie de calitatea carnii, cam o ora.
  • Mancarea de vita in bere se serveste presarata cu putin patrunjel

Etichete: , , , , , , ,

6 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire