<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Ciorba de burta ... falsa (Sour soup with pleurotus mushrooms)

Cooking with my soul

5 ian. 2013

Ciorba de burta ... falsa (Sour soup with pleurotus mushrooms)






Ce am facut azi se inscrie tare bine in ciclul "Reteta in 30 de minute". Adica numai buna pentru un pranz rapid intr-o zi de weekend. Ca doar sunt atea alte carti de citit sau seriale de urmarit, parca azi nu ai chef de stat in bucatarie. Ciorba asta de burta o fi ea falsa la cum arata, dar gustul e ala adevarat, pe bune. In loc de burta de vita care mie mi se pare dizgratioasa si n-o sa pun mana pe ea s-o gatesc in veacul vecilor se pun ciuperci pleurotus, care daca sunt taiate fasii seamana foarte bine cu burta. In rest se folosesc exact aceleasi ingrediente ca la ciorba clasica. 

Ciorba de burta falsa

Ingrediente:
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 cepe
  • 1 bucata telina 
  • 1 radacina de patrunjel
  • 4 catei de usturoi
  • 200 g smantana grasa
  • 2 galbenusuri
  • 2 gogosari acri
  • 50 ml ulei de masline
  • sare, otet, ardei iuti dupa gust

Cum se face:
  • Ciupercile se spala putin si se folsesc numai palariile, care se taie fasii subtiri. 
  • Usturoiul se preseaza,
  • Din celelalte legume se pastreaza un morcov si o ceapa. Restul se taie in bucati mari si se fierb in 5 litri de apa.
  • Ceapa pastrata se taie mic. Morcovul se da prin razatoarea mica.
  • Uleiul de masline se incalzese si in el se soteaza ceapa la foc mic, pana ce se inmoaie. Se adauga morcovul ras si se soteaza si acesta. Se adauga in supa care a fiert cam 20 de minute. Se adauga ciupercile taiate si se fierb toate inca 10 minute. Se scot bucatile mari de legume si se ia oala de pe foc sa se opreasaca din fiert si sa se raceasca putin.
  • In acest timp se amesteca bine galbenusurile cu smantana. Se adauga cate putin din ciorba fierbinte, amestecand incontinuu, in asa fel incat ouale nu devin omleta :)  Se pune amestecul la loc in oala de ciorba si se amesteca. Se adauga usturoiul si se sareaza dupa gust.
  • Ciorba se acreste cu otet la servire. Se serveste cu ardei iuti, extra smantana si mujdei

Etichete: , , , , ,

14 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire