<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Ciuperci cu ierburi proaspete en papillote / Mushrooms with herbs en papillote

Cooking with my soul

11 ian. 2013

Ciuperci cu ierburi proaspete en papillote / Mushrooms with herbs en papillote





Pentru azi v-am pregatit o mancarica vegetariana usoara si rapida. Si cu asta sper ca v-am captat atentia. Am facut-o cu tehnica "en papillote", cea in care pui toate ingredientele intr-o folie de pergament (sau foaie de copt), pe aceasta o inchizi bine bine si apoi pui totul la cuptor. Si tu iti vezi de treaba. Dupa juma' de ora pui punguta de pergament in farfurie si o tai cu grija, pentru ca o sa iasa abur foarte fierbinte. Si apoi sa vezi ce arome ies odata cu aburii si ce gust  au ciupercile alea ... 
Ierburile folosite de mine sunt rozmarinul, salvia si patrunjelul. Toate verzi si proaspete. Se pot folosi tot felul de alte ierburi, dupa preferinte.


Ciuperci cu ierburi proaspete en papillote

Ingrediente pentru 3 persoane:
  • 600 g ciuperci proaspete, curatate
  • 60 g unt (sau 100 ml ulei de masline)
  • cateva ramurele de rozmarin si patrunjel, 3 frunze de salvie
  • sare, piper dupa gust
  • 3 foi de pergament sau foaie de copt (fiecare lunga de aprox 50 cm)

Cum se face:
  • Incalzeste cuptorul foarte bine la 190 C
  • In mijlocul uneia din foile de pergament pune1/3 din ciuperci, iar peste ele pune1/3 din ierburi.  Din loc in loc adauga 1/3 din unt/ulei. Presara cu sare si piper.
  •  Indoaie foaia de pergament peste ciuperci si indoai-o bine pe margini de mai multe ori, pana se formeaza un pachet bine sigilat. 
  • In acelasi fel fa si celelalte pachete. Pune-le intr-o tava in cuptor pentru 30 de minute.
  • Serveste pachetelele de ciuperci cu ierburi direct in farfurie. Cand le desfaci ai mare grija pentru ca vor iesi aburi foarte fierbinti.

Etichete: , , , , , , , , ,

10 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire