<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Supa de mazare galbena si crutoane cu susan negru (Yellow dried pea soup with croutons and black sesame)

Cooking with my soul

9 ian. 2013

Supa de mazare galbena si crutoane cu susan negru (Yellow dried pea soup with croutons and black sesame)





Ah, ah, ce buna e supa asta de mazare intr-o zi geroasa de iarna. Si se face asa de usor, fara prea multe ingrediente si fara prea multa munca. Numai buna pentru o zi de ianuarie cand n-ai chef de nimic, dar ai manca o supa calda.
Am dat peste mancarea asta cand cautam ceva retete din Suedia pentru un concurs la care participam. Si cum niciodata n-am destule retete de supa, am pastrat-o. In original, supa de mazare are si ceva ghimbir, dar de data asta am preferat sa-i pastrez gustul pur de mazare, putin afumat. Voi puteti sa-l imbunatatiti adaugand o lingurita de ghimbir pudra. Dar, hai sa vedem reteta



Supa de mazare galbena si crutoane cu susan negru

Ingrediente:
  • 500 g mazare uscata galbena
  • 1 morcov
  • 1 bucata mica de telina
  • 2 cepe
  • 300 g sunca afumata, taiata bastonase
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • sare dupa gust
  • crutoane de paine
  • susan negru
Mod de preparare:
  • Mazarea se spala bine si se pune la fiert in 6 l de apa, cu morcovul, telina si o ceapa, pana ce se fierb bine. Toate se pun intr-un blender si se mixeaza foarte bine. Se toarna la loc in oala.
  • Uleiul se incalzeste si in el se prajeste sunca afumata. Se scoate sunca din tigaie si se pastreaza la cald. In grasimea ramasa se soteaza ceapa, la foc mic, pana ce se aureste.  Ceapa se pune in supa crema si se mai fierbe 30 de minute. Supa se sareaza dupa gust.
  • Supa de mazare se serveste cu felii de sunca prajite, crutoane si presarata cu susan negru


Etichete: , , , , , ,

2 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire