<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Creveti cu orez basmati si busuioc / Shrimps with basmati rice and basil

Cooking with my soul

18 ian. 2013

Creveti cu orez basmati si busuioc / Shrimps with basmati rice and basil





Usor, rapid, gustos, aromat. Cam astea ar fi adjectivele legate de retetea asta de creveti. Eu am facut-o intr-o dupa masa, dupa ce m-am intors obosita de la serviciu. Aveam chef de ceva bun, dar nicidecum nu vroiam sa stau prea mult in bucatarie. De fapt, ca sa va spun drept, planuisem asta cu o seara inainte, cand am pus crevetii la dezghetat. Si a doua zi, totul a fost gata in 30 de minute.
Iata cum:



Creveti cu orez basmatic si busuioc

Ingrediente pentru 3 persoane:
  • 18 creveti curatati si decorticati
  • 6 frigarui de lemn
  • 300 g orez basmati
  • 150 g unt
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la 1/2 de lamaie
  • o mana de frunze de busuioc, tocate
  • sare dupa gust

Cum se face:
  • 50 g de unt se incalzesc intr-o craticioara. Orezul se pune intr-o cana, ca sa vezi ce volum are. (In reteta se foloseste acelasi volum de apa.) Se adauga orezul si se caleste putin, fara sa prinda vreo culoare. Se adauga apa si se lasa pana ce incepe sa fiarba. Orezul se amesteca si se fierbe 5-7 minute, la foc mic. In acest timp orezul trebuie sa fie 3/4 gatit. Craticioara se acopera cu un capac cat mai etans, focul se stinge si se lasa ca orezul sa se umfle sub abur.
  • In acest timp se pun cate trei creveti pe fiecare frigaruie. Daca lemnul e prea lung, acesta se taie la dimensiunea dorita. Se incalzeste un gratar sau o tigaie antiaderenta. Se pun crevetii si se gatesc cate 2 minute pe fiecare parte, nu mai mult. Se scot pe o farfurie si se tin la cald pana ce sunt toti gata. Apoi se sareaza si se stropesc cu zeama de lamaie.
  • In orez se amesteca usor, cu o furculita, restul de unt, sare si busuiocul.
  • Orezul se imparte in trei portii. La fiecare portie se servesc cate doua frigarui de creveti si felii de lamaie.

Etichete: , , , , , ,

4 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire