<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Ganduri dupa "Blog Chef" si un Piept de rata cu panna cotta de iaurt cu ghimbir

Cooking with my soul

25 feb. 2013

Ganduri dupa "Blog Chef" si un Piept de rata cu panna cotta de iaurt cu ghimbir




Sambata, 23 februarie am participat la finala Blog Chef organizata de Danone Nutriday. Acestea sunt cateva din gandurile mele inainte, in timpul si dupa :)

  • ... ce bine e sa ai prieteni buni care te voteaza ori de cate ori le-o ceri. Uite asa, numai cu ajutorul lor am reusit eu sa intru in finala. Ce mi-ar place sa pot multumi fiecaruia in parte. Oare cum s-o fac? Va iubesc dragilor.
  • ... sunt in taxi. Ma suna Catalina. Vine si ea! Ce ma bucur. Acum o sa am un umar pe care sa plang daca o sa pierd lamentabil. Si, in plus, face cele mai tari fotografii ;)
  • ... uite ca am ajuns la Metro Excellence Center. Ce forfoteala e! Se fac ultimele aranjamente pe mesele concurentilor. Ia sa vedem care e masa mea? Oare am tot ce-mi trebuie?  Moaaama ce aparatura meseriasa au astia aici! KA, plita profesionala, cuptoare profesionale, racitoare rapide... Tare as vrea sa nu-mi prind degetele prin ele.
  • ... ia uite: masa juratilor. Foarte profi. Au inceput sa ma taie emotiile. Oare unde e baia?
  •  ... au ajuns si celelate fete. Ne pupam cu drag, fie ca ne cunoastem fie ca abia acum ne-am intalnit prima oara. Prin urmare ele vor fi colegele mele: Anca, Geta, Licuta si Miha. Toate fete frumoase si pricepute.
  •  .. ne asezam la mese si ne acomodam cu aparatura, ingredientele si doamnele din juriu :) Ce bine ca te revad Lory. Si ce bucurie sa inatlnesc pe viu pe cele doua Laura (Adamache si Laurentiu). Cat de tanara e Teo, si nu sta deloc locului. Parca e un spiridus. Si vad o schimbare de ultim moment printre membrii juriului. Imi pare bine sa te cunosc, Eugenia :)
  • ... totul e gata. Mi-am potrivit cronometrul pe telefon. Fiecare secunda e masurata. Adevarul e ca m-am cam aventurat. Dar asta sunt eu, nu-mi plac retetele simple ;) Am ales sa fac Piept de rata cu panna cottta de iaurt aromatizata cu ghimbir si Tort cu blat de iaurt si crema caramel. 
  • ... 3, 2, 1, Start! Ce trebuia sa fac mai intai? Damn, emotiile astea. Imi tremura mainile. 
  • .... Incep cu blaturile, cat sunt ele la copt fac crema caramel si ganache-ul de ciocolata ...Gata am scos blaturile din cuptor. Arata super! Ia sa le pun eu la racit pe un gratar undeva mai sus. DURERE! MI-AU CAZUT BLATURILE DE SUS. Imi vine sa plang. Nu s-au dezintegrat total, dar nici departe nu sunt. Ce ma fac? Merg mai departe ca o fata curajoasa ce sunt. Numai sa ma pot concentra, 
  • ... Urmeaza pieptul de rata. Prin urmare se ia o tigaie si se incalzeste. In ea se pune pieptul de rata cu pielea in jos (dupa ce in prealabil pielea a fost crestata si data cu sare si piper) 
             -Se lasa cam 2 minute, pana ce se aureste. Se intoarce pe cealalta parte si se lasa cam 30 de secunde
     -Se pune tigaia in cuptorul incalzit la 190 C, pentru 10 minute. Dupa ce scoti tigaia din cuptor, lasa pieptul de rata sa se odihneasca acoperit in folie de aluminiu.
         -Pentru panna cotta: rade 1 lingurita de ghimbir, pe care-l incalzesti in 100 ml de lapte.  Adauga 1/4 lingurita de agar agar si fierbe 2 minute. Adauga 100 g iaurt gras si 100 g smantana. Pune sare dupa gust. Pune crema in forme dreptunghiulare si las-o sa se intareasca.
       -Fierbe sparanghelul in apa cu sare , pana cand s-a inmuiat dar e inca crunchy. Transfera-l in apa cu gheata, ca sa-si pastreze culoarea verde. Scoate-l si scurge-l bine.
       -Toaca marunt 1/2 de ceapa. Scurge grasimea de rata din tigaie. Pune inapoi o lingura de grasime de rata si soteaza in ea ceapa 2-3 minute. Ai grija sa nu se arda. Adauga 200 ml vin rosu sec si 100 ml apa. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic 3-4 minute. Paseaza sosul cu un blender vertical. Adauga 20 g ciocolata neagra 80% si sare dupa gust. Incalzeste sosul pana ce ciocolata se topeste si sosul devine onctuos.
  • ... mai sunt 20 de minute si eu nu am montat tortul, sosul nu l-am terminat, iar panna cotta nu s-a intarit suficient. Panica! Hai cu tortul mai intai. Un blat e teapan, dar al doilea e jumate faramitat. Asta e! O sa ma prezint cu o jumatate de tort asezat excentric si cu topping rustic :P
  • ... pana fierbe sosul ia sa incep eu sa montez farfuria. Panna cotta e inca moale. Asta e! Nu mai am timp sa astept
  • ... of, sosul asta mai trebuia sa fiarba. Fie ce o fi, il pun asa ca mai sunt 3 minute si se termina concursul. Macar  arata frumos farfuria mea :P Iar pieptul de rata a iesit de un roz perfect.
  •  ... gata, gatitul s-a incheiat. Urmeaza prezentarea farfuriilor si testarea gustului. Ha! Eu sunt ultima. Pai pana atunci o sa se raceasca felul principal! Nasol. Mai bine alegeam sa fac un fel ce se poate servi rece :(
  •  ... sunt in fata juriului. Cred ca am o fata de numa'  Tare emotionata ma simt
  •  ... juriul testeaza. Oare ce le-o trece prin minte? Pentru ca fetele nu le tradeaza nimic :) 
  • ... gata, s-a incheiet testarea. Urmeaza discutiile in spatele usilor inchise. E randul nostru sa ne relaxam. Acum simt, Doamne ce obosita sunt! O poza cu toate fetele si un pusi pentru fotograf 
  • ... s-a intors juriul. Se acorda premiile. Eu primesc un dezamagitor loc 3. Sunt cam suparata, dar asta e. Toate fetele au muncit din rasputeri, iar eu n-am nimerit de data asta gusturile juriului.  Anca e a doua, iar Miha e Blog Chef. Bravo fetelor!
  • ... ni se inmaneaza diplomele si voucherele. Facem poze. Pe unii ii coplesesc emotiile si se pun pe plans. Sunt imbratisati. Altii primesc imbratisari de consolare. Unii sunt veseli, altii dezamagiti. Ca la un concurs adevarat :)
  • ... rapid gashca se sparge. Mie mi-ar fi placut sa ramanem la palavre, dar se pare ca nimeni dintre concurenti nu-si doreste asta. Iar juriul de data asta nu fraternizeaza cu concurentele ;) Poate alta data. 
  • ... am ajuns acasa. Sunt franta. Noapte buna.
  • ... si acum, la rece. Mi-a placut concursul. Organizarea a fost buna, se vede ca Danone si Standout au facut tot posibilul sa ne simtim bine. Locul unde s-a tinut concursul a fost doatat cu tot ce aveam nevoie, ba chiar mai mult :) Fetele si baietii din staff au fost mereu alaturi de noi, in cazul in care nu aveam vreun ingredient sau nu stiam sa folosim vreun agregat. Doamnele din juriu au fost tare dragute, gata mereu sa destinda atmosfera si sa ne incurajeze. Mi-ar fi placut mult sa am timp sa stau de vorba cu ele, pentru ca asa, in stresul concursului, abia am avut timp sa schimbam cateva vorbe. Eu tot sper sa ne intalnim la o cafea :)
  • ... daca o sa mai merg vreodata la un concurs cu jurizare, o sa fac retete care nu-si schimba gustul daca se mananca reci si care se fac simplu. Gata cu retetele sofisticate. :P

 Si acum va las sa vedeti cateva fotografii. Multumesc Catalina Zaharescu











 




  




























Etichete: , , , , ,

34 comentarii:

  • Pieptul ala de rata arata incredibil, Brindusa. Ti-as fi dat nota maxima pentru el.

    De Blogger Mihai, La 25 februarie 2013, 23:32  

  • :))) pieptul a fost bun. sosul a cam lasat de dorit

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 25 februarie 2013, 23:38  

  • Brindusa gandeste-te ca ai fost a 3-a din vreo 30 de concurenti; nu e deloc putin lucru! Felicitari!

    De Anonymous dulciuri si nu numai, La 25 februarie 2013, 23:41  

  • Multumesc :)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 25 februarie 2013, 23:45  

  • Felicitari, chiar daca a fost doar locul 3! Eu ma bucu ca ne-am si vazut in realitate nu mnumai in spatiul virtual. Emotia este de vina pentru unele "accidente" si aparatura meseriasa dar cu care trebuie sa te acomodezi in cateva minute inainte de concurs... Una peste alta mie mi s-a parut un eveniment care cere repetir in gura mare.

    De Blogger Elena Toma, La 26 februarie 2013, 01:08  

  • Pieptul de rata arata de 5 stele!Tortul arata f.f.apetisant!Felicitari!

    De Blogger Buburuza Bubu, La 26 februarie 2013, 08:18  

  • Nu pot sa cred ca nu ati ramas sa sarbatoriti cumva faptul ca ati ajuns sa va vedeti!
    Felicitari pt. premiu!!!

    De Anonymous Dana, La 26 februarie 2013, 08:51  

  • Ma bucur ca va cunosc macar virtual,felicitari o zi buna.

    De Anonymous Anonim, La 26 februarie 2013, 09:07  

  • Lasa fata draga! Vor mai veni si alte concursuri pt tine :)
    pup iu

    De Blogger Alice, La 26 februarie 2013, 09:43  

  • Brandusa, felicitari! Am citit randurile tale si parca ma aflam acolo, langa tine. Mi-a placut sa simt fiorul competitiei, cronometrul care ticaie alaturi de tine!
    Am terminat de citit si inca zambesc :)

    Felicitari si la cat mai multe reusite!

    De Blogger Oana, La 26 februarie 2013, 09:49  

  • Nu stiu cum a fost mancarea, dar din poze esti cea mai cu "zvac"! Bravo!

    De Blogger oacsinte, La 26 februarie 2013, 10:09  

  • Brindusa, felicitari! Eu cred ca e mare lucru ca ai ajuns in finala. I-am zis si doamnei Geta chestia asta si cred cu tarie ca fiecare experienta e importanta. Citesc printre randuri in postarea ta un pic de dezamagire si te inteleg. Ce pot eu sa fac e sa te imbratisez virtual (sper ca o sa reusesc si fizic in curand) si sa-ti spun ca eu as fi stat la palavre cu draga inima :) De fapt sunt recunoscuta in cercul meu de cunostinte pentru faptul ca imi place sa stau la povesti oriunde si cu oricine impartasesc pasiuni si activitati comune.
    Preparatele tale mi-au placut mult in fotografii si cred ca au fost tare gustoase! Musai sa incerc tortuletul :)
    Sa ai o zi superba!

    De Blogger Boabe de Cafea, La 26 februarie 2013, 10:41  

  • Felicitari Brindusa! >:D<

    Mi-ar fi placut si mie sa raman la o cafea... la o palavra...dar cand depinzi de cineva sa te duca in celalalt capat de Bucuresti... sa te cazeze peste noapte... e cam nasol. Asta e... dezavantajele provinciei! :)))

    De Blogger Miha, La 26 februarie 2013, 11:28  

  • Asa e Elena. Ar fi foarte frumos sa continue evenimentul si anul viitor. Si mie mi-ar face mare placere sa ne vedem intr-o zi la o ceasca de vorba :)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 26 februarie 2013, 16:12  

  • Loredana, multumesc frumos :)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 26 februarie 2013, 16:13  

  • Multumesc. Si mie imi pare rau ca nu :)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 26 februarie 2013, 16:14  

  • Draga Anonimule, iti multumesc frumos.

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 26 februarie 2013, 16:15  

  • Asa e scumpo. Si poate ca la celelate o sa fiu mai inspirata ;)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 26 februarie 2013, 16:16  

  • Oana, ce ma bucur! Asta a fost si scopul articolului, sa se inteleaga putin prin tot ce am trecut. Multumesc :)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 26 februarie 2013, 16:17  

  • Cu zvac? :)))) Foarte tare caracterizarea :))) Iti multumesc.

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 26 februarie 2013, 16:17  

  • Ca am ajuns in finala eu nu-l consider un merit al meu. E meritul prietenilor mei care m-au votat. Experienta, intr-adevar, a meritat sa fie traita. M-a facut sa inteleg inca o data de ce pentru mine gatitul e o pasiune.
    Cand ajungi prin Bucuresti e musai sa ma anunti, ca sa povestim despre una-alta :) Hugs

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 26 februarie 2013, 16:22  

  • Multumesc Miha. Sa stii ca mi-a placut mult sa fim alaturi in acelasi concurs. Si, daca tot am pierdut, ma bucur ca a fost pe mana ta ;)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 26 februarie 2013, 16:30  

  • Felicitari, Brindusa! A fost o onoare sa te cunosc (in sfarsit) pentru ca te urmaresc de ceva vreme. Si mie mi-ar fi placut sa mai raman la 2 vorbe cu mare drag dar m-am simtit usor stinghera de la inceput si pana la final. Poate asa e la inceput, nu stiu, posibil si din cauza asta sa fi fost atat de emotionata, parca toata lumea cunostea pe toata lumea... Imi doresc sa te reintalnesc, in alte circumstante decat cele stresante de competitie. O seara frumoasa si sa ne auzim cu bine!

    De Blogger Anca B., La 26 februarie 2013, 17:51  

  • Ce frumos si detaliat ai scris, te-am citit fara sa respir :))
    Lasa, e onorabil si locul 3, nu asta te defineste.
    Bravo , pentru tot!

    De Blogger gaby bucataras, La 26 februarie 2013, 21:13  

  • Felicitări pentru premiu, chiar dacă nu a ieșit cum ți-ai dorit! E mare chestie sa treci prin ce ai trecut tu :). Personal m-ași fi ofilit fără drept de apel în maxim 5 minute!

    Si nu neapărat la coada, îmi place spiritul postului :)

    De Blogger The Wandering Oltean, La 26 februarie 2013, 21:17  

  • Multumesc, Anca :)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 26 februarie 2013, 23:03  

  • :) Nu ma defineste, dar stii cum e. In orice concurs tintesti la locul 1. Hugs si multumesc.

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 26 februarie 2013, 23:12  

  • Cornel, multumesc. Experienta a fost intr-adevar interesanta (si epuizanta).
    Si cum zicei tu ca-i spiritul postului? ;)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 26 februarie 2013, 23:14  

  • Anca si eu m-am simtit stinghera la inceput pentru ca degeaba le stiam pe fete din mediul virtual, nu indrazneam sa ma apropii de ele. Noroc cu fetele ca m-au recunoscut sau au intuit cine sunt si m-au abordat, ca ramaneam pe margine la poze si nu apucam sa schimb vreo vorba cu nimeni. In afara de Geta, fata de care simt o admiratie speciala si cu care m-am imprietenit de vreun an si ceva. Iar eu nu a trebuit sa supoert emotia unui concurs. Ma bucur ca s-a intamplat sa ne cunoastem!

    De Blogger Elena Toma, La 27 februarie 2013, 00:50  

  • Spirit de luptător care nu se lasă afectat de un "small bump in the road". Cel putin eu asa l-am citit :)

    De Blogger The Wandering Oltean, La 27 februarie 2013, 19:17  

  • ;) l-ai citit bine

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 27 februarie 2013, 20:22  

  • Buna!
    Am ajuns la tine in urma lecturarii postului de pe blogul lui Laura.
    Ce bine ca a fost acolo, caci astfel am aflat despre Tine.
    Stii si tu cum e....paharul acela e pe jumatate plina. Totusi, ai luat un premiu. Maybe next time will be better.
    Ai ales niste retete, din care eu as fi savurat fiecare fiecare sfaramitura. Sunt fan piept rata, ghimbir, iar de caramel acasa nu am parte because the husband.
    Bravo.

    Iar acum ma retrag si fac turul blogului tau.

    De Blogger 4Gyerek, La 1 martie 2013, 08:39  

  • Salutare! Si bine ai venit pe aici. Multumesc pentru cuvintele frumose. Ce bine ar fi fost sa fii tu in juriu ;)
    Sper sa-ti placa blogul meu.

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 1 martie 2013, 19:55  

  • Felicitari, Brandusa! Ce concurs, ce emotii trebuie sa fi avut! Chiar si asa ai fost la inaltime! Preparatele tale arata foarte bine!

    De Blogger Gabriela, La 11 martie 2013, 09:52  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire