<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Quiche cu dovlecei si gorgonzola / Quiche with zucchini and gorgonzola

Cooking with my soul

16 apr. 2013

Quiche cu dovlecei si gorgonzola / Quiche with zucchini and gorgonzola





Din cand in cand ne apuca pofta de tarta. Adevarul e ca ne place tare mult aluatul asta nisipos si fraged, mai ales daca e umplut cu crema sarata de branza si legume. De-a lungul timpului am facut astfel de tarte sarate(quiche) umplute cu leurda, sparanghel, ciuperci si chiar cu flori de dovlecel. Azi a venit vremea sa pun dovlecei in tarta mea. Ca sa arate mai frumos am folosit zucchini, care au o coaja de un verde primavaratec. La fel de bine se pot folosi dovlecei romanesti, cu conditia sa fie micuti si fara seminte. Cateva felii de ridiche o sa confere acestui quiche putina roseata in obraji si textura crocanta.



Quiche cu dovlecei si gorgonzola

Ingrediente:
  • 250 g faina
  • 100 g unt rece
  • 3-4 linguri cu apa rece
  • 200 g gorgonzola
  • 1 ou
  • 100 ml smantana
  • 2 zucchini mai mici
  • 2-3 ridichi de luna
  • sare, piper dupa gust
Mod de pregatire:
  •  Mai intai se face coaja de tarta. Untul se taie in bucatele mici si se pune peste faina. Se amesteca cu varfurile degetelor (ca sa nu se topeasca untul) pana ce toate bucatelele de unt sunt acoperite de faina. Se adauga 3 linguri de apa rece si se amesteca putin pana ce se formeaza coca. Daca nu se formeaza, mai adauga cate o lingura de apa. Pune coca in folie de plastic si las-o la frigider cateva ore ca sa se raceasca (se poate si peste noapte)
  • Coca se intinde in forma dorita (preferabil dreptunghiulara) si se coace 10 minute la 180 C.
  • In timpul asta se pregateste umplutura. Intr-un blender se pun gorgonzola, oul, smantana si putin piper. Mixeaza bine.
  • Cu un peeler taie fasii subtiri de zucchini. Restul de dovlecel se pun in blender peste crema de branza si se mixeaza bine. Se potriveste umplutura de sare si piper si se toarna in coaja de tarta. Deasupra se aseaza feliile subtiri de zucchini si se orneaza cu felii subtiri de ridichi.
  • Se coace 15- 20 minute la 180 C

Etichete: , , , , , , , ,

20 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire