<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Salata cu sparanghel, branza de capra si menta / Grilled asparagus, goat cheese and mint salad

Cooking with my soul

19 mai 2013

Salata cu sparanghel, branza de capra si menta / Grilled asparagus, goat cheese and mint salad







E cald, asa ca a venit vremea salatelor simple, gustoase si sanatoase. Si, cum e sezonul sparanghelului, iar mie imi place tare mult leguma asta, salata de azi cu asta e. De data asta sparanghelul nu e aburit, ci facut pe gratar. E foarte bun, dar trebuie sa aveti grija sa nu-l lasati prea mult pentru ca se arde foarte usor. Dressingul e destul de simplu, din ulei de masline, otet de vin rosu si mustar. Pentru mai multa "picanterie" si aroma am folosit un ulei pe care eu il fac in casa, cu boabe colorate de piper. Uleiul de masline e, bineinteles, extravirgin. Cel Costa d'Oro e foarte bun. Branza de capra cremoasa si putin iute contrasteaza foarte bine cu dulceata sparanghelului, iar pentru textura am pus cateva migdale prajite uscat. Si sa nu uitam menta, pentru senzatia de proaspat.

Pentru ca e extrem de gustoasa, voi inscrie salata mea la concursul Costa d'Oro de pe blogul lui Nicolai Tand.


Salata cu sparanghel, branza de capra si menta

Ingrediente pentru 2 persoane
  • 300 g sparanghel
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin Costa d'Oro aromat cu piper (reteta e mai jos)
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • ½ lingurita mustar de Dijon
  • 100 g branza de capra
  • 1 lingura de migdale, prajite uscat
  • menta proaspata
  • coja rasa de la ½ de lamaie
  • frunze de salata mixta
  • sare si piper negru dupa gust


Mod de pregatire
  • Curata sparanghelul de partile tari si spala-l putin cu apa rece. Sterge-l usor cu prosoape de hartie, stropeste cu ulei de masline aromat cu piper si sare. Incalzeste un gratar (se poate folosi si o tigaie antiaderenta) si gateste sparanghelul pentru 2 minute. Intoarce-l si mai lasa-l pe gratar inca un minut.
  • Rupe sparanghelul in bucati si pune-l intr-un castron. Amesteca-l bine cu restul de ulei de masline, otetul de vin rosu si mustarul.
  • Faramiteaza branza de capra. Rupe frunzele de menta in bucati mai mici.
  • Amesteca cu grija (ca sa nu se strice frunzele de salata) toate ingredientele.
  • Pentru uleiul de masline aromat cu piper: Intr-o sticluta amesteca 250 ml ulei de masline extravirgin Costa d'Oro cu 2 lingurite boabe de piper colorat. Lasa pentru 2 saptamani la intuneric, agitand din cand in cand sticluta.
Sfat:  Frunzele de menta se rup exact in momentul servirii, altfel se oxideaza si se innegresc







Etichete: , , , , , , ,

8 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire