<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Rata cu bambus si 5 arome / Duck with bamboo shoots and 5 spices

Cooking with my soul

31 mai 2013

Rata cu bambus si 5 arome / Duck with bamboo shoots and 5 spices







Reteta asta e urmarea lectiilor pe care le-am primit de la maestrul Tushin, despre care v-am povestit in postul anterior. Mi-a placut atat de mult, incat a fost musai sa fac si eu. Mai intai trebuie sa va spun ca eu nu mananc carne de rata. Nu-mi place mirosul mult prea pregnant de carne. Pana acum o singura alta mancare cu rata m-a mai atras: Cassoulet, care e o tocana frantuzeasca cu fasole boabe, carnati si multe alte bunatati.
Pregatita dupa metoda chinezeasca, rata e de asemenea usor de mancat. Isi pierde gustul si mirosul specifice, pentru ca e fiarta in apa cu cele 5 arome fundamentale : amar (anason stelat), sarat (sare), iute (piper sichuan), acru (otet de orez), dulce (zahar). Am invatat si o smecherie: cand fierbi rata, arunca apa in care a fiert de doua ori. Si abia dupa aceea, in a treia apa, pune aromele. Si asta ajuta la schimbarea toatala a mirosului.
Dupa ce a fost fiarta si racita, carnea de rata se taie fasii si se pregateste cu alte bunataturi: urechi de lemn, bambus, sos de soia, ghimbir, s.a.


Concluzia mea? Daca e bine preparata pana si carnea de rata e buna ;)

P.S. daca va tenteaza reteta, sa nu va fie frica de faptul ca are ingrediente mai deosebite. Au inceput sa apara la multe magazine, sau le gasiti destul de usor si online. De exemplu la magazinul Asian Gourmet sau  Produse asiatice. Sau puteti sa cautati voi, ce magazin vi se pare mai bun.


Rata cu bambus si 5 arome

Ingrediente pentru 4 persoane
  • 2 pulpe de rata
  • 1/2 de piept de rata
  • 4 buc anason stelat
  • 1/2 lingurita piper Sichuan
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura otet de orez
  • 300 g muguri de bambus feliati
  • 100 g urechi de lemn hidratate
  • 1 ceapa taiata (cam 100 g)
  • 2 linguri usturoi tocat fin
  • 4 cm ghimbir, tocat fin
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri cu amidon
  • 200 ml apa
  • sare dupa gust
  • ulei de palmier

Mod de pregatire
  • Mai intai se pregateste Rata 5 arome: carnea de rata se pune la fiert in apa. Cand a inceput sa fiarba, apa se arunca. Se pune deasupra apa rece si se lasa din nou la fiert. Cand a inceput sa fiarba se arunca si apa asta. Carnea se acopera din nou cu apa,  se pun cele 5 arome: anason stelet, piper Sichuan, zahar, sare, otet, se acopera si se fierbe la foc foarte mic pana ce carnea devine moale ( cateva ore).
  • Carnea se scoate si se lasa la racit. Se taie fasiute. Urechile de lemn se taie bucati. Amidonul se amesteca cu 4 linguri de apa pana ce se dizolva bine.
  • Intr-un wok fierbinte se pun 150 ml ulei (stiu ca pare cam mult, dar e doar pentru prajitul initial, dupa aceea se strecoara). Se adauga rata si se prajeste amestecand des, pana ce se aureste putin. Se adauga bambusul si urechile de lemn care se prajesc putin. Totul se strecoara intr-o sita metalica.
  • Nu se mai pune ulei in wok. Se adauga usturoiul si se caleste putin. Apoi ceapa, sosul de soia, sare dupa gust si apa. Se fierbe 1 minut.
  • Se adauga rata cu legumele si se mai fierbe 2 minute. Se adauga amidonul, se amesteca bine si se lasa sa fiarba un minut.
  • Rata cu bambus se mananca simpla, sau cu garnitura de orez



Etichete: , , , , , , ,

11 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire