<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Gem de rubara / Rhubarb jam

Cooking with my soul

19 iun. 2013

Gem de rubara / Rhubarb jam





Pentru azi v-am pregatit cel mai simplu si rapid gem pe care il puteti face. E din rubarba. Stiu ca in ultima vreme v-am tot dat retete cu rubarba, dar daca imi place leguma asta, ce pot face? Cum am cumparat mai multa rubarba, dupa ce am facut cu o parte prajitura rasturnata, pe restul am transformat-o in gem.
 La fiert rubarba se comporta foarte bine, pentru ca ea nu este foarte zemoasa, asa ca gemul nu trebuie fiert prea mult pana ajunge la consistenta dorita.

*Pentru gem sau dulceata folositi o cratita foarte curata, cu fundul cat mai gros.


Gem de rubara

Ingrediente
  • 1 kg rubarba
  • 700- 800 g zahar
  • 1 lamaie, zeama
Mod de pregatire:
  • Tijele de rubarba fara frunze (care sunt toxice) se spala si se taie in bucati mici. Se pun in cratita impreuna cu zaharul. Se amesteca si se lasa 20 de minute, pentru ca rubarba sa lase putin suc.
  • Cratita se pune pe foc si se lasa pana ce incepe sa se lege, Se amesteca din cand in cand. Focul trebuie sa fie moderat, ca sa nu se prinda gemul de fundul cratitei.
  • Se pune zeama de lamaie si se lasa la fiert pana ce gemul e legat bine. Cam jumatate de ora.
  •  Gemul se lasa la racit si se pune in borcane foarte curate.

Etichete: , , , , ,

8 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire