<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tarta cu crema de vanilie si capsuni / Strawberry vanilla cream tart

Cooking with my soul

10 iun. 2013

Tarta cu crema de vanilie si capsuni / Strawberry vanilla cream tart





Ce va spuneam acum cateva zile? Iar o reteta cu capsuni! De data asta o tarta clasica. Cu fructe si crema de vanilie.
Pentru simplitate si ca sa fiu sigura ca nu se taie crema, am pus in ea si putin amidon de porumb.  Spre deosebire de faina, amidonul nu face cocoloase, asa ca aceasta crema e fina si matasoasa. 
Daca nu aveti capsuni, puteti folosi orice alt fruct moale, chiar si fructe din compot (pe care le-ati scurs bine de sirop).
 Iata reteta:



 Tarta cu crema de vanilie si capsuni

Ingrediente:
pentru coja de tarta
  •  150 g unt rece, taiat cubulete
  • 300 g faina
  • 2-3 linguri de apa rece
pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 30 g amidon de porumb
  • 30 g unt
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 g capsuni


Mod de pregatire
  • Coaja de tarta: Amesteca untul cu faina, apoi adauga apa si amesteca putin pana ce se incorporeaza si se formeaza coca. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider pentru o ora.
  • Taie pastaia de vanilie pe lung. Razuieste semintele. Pastreaza si  pastaia.
  • Crema: dizolva jumatate din zahar impreuna cu pastaia de vanilie in lapte, pe foc.  Pune galbenusurile intr-un castron metalic sau din portelan si amesteca-le cu un tel. Adauga restul de zahar si amidonul. Bate cu telul, pana cand amestecul e omogenizat bine. Toarna laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand incontinuu cu telul pentru ca sa nu se branzeasca crema.
  • Pune crema inapoi in cratita si pune-o pe foc mic, amestecand constant. Cand crema a fiert cam un minut si s-a intarit, se ia de pe foc si se adauga untul si semintele de vanilie. Se omogenizeaza bine. Crema se lasa la racit si, ca sa nu prinda pojghita, se acopera chiar deasupra ei cu folie de plastic.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C. Pentru coaja de tarta, scoate coca din frigider si intinde-o la dimensiunea tavii. Intinde coca in tava, si coace 10 minute la 180 C in orb (acoper-o cu hartie de copt, toarna deasupra boabe de fasole si pune-o la copt). Scoate hartia de copt si fasolea si coace inca 15 minute, pana se aureste putin. Raceste coaja de tarta.
  • Toarna crema de vanilie in coaja de tarta si orneaza cu felii de zmeura. 
  • Lasa tarta la racit cateva ore inainte de a o taia.

Etichete: , , , ,

12 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire