<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Sorbet de capsuni / Strawberry sorbet

Cooking with my soul

12 iun. 2013

Sorbet de capsuni / Strawberry sorbet





Cu toate ca inghetata e desertul meu preferat, pana acum n-am facut niciodata sorbet. Ma gandeam ca o inghetata care n-are smanatana sau oua n-are cum sa fie buna.
Ce tare m-am inselat! Acest desert racoritor e dulce si aromat, foarte bun in zilele toride de vara. Albusul de ou care se adauga ii da o consistenta aerata, fara ace mari de gheata. Sorbetul e bun daca e facut din fructe coapte bine, zemoase si aromate. Asa cum au fost capsunile mele  :)


Sorbet de capsuni

Ingrediente:
  • 500 g capsuni spalate si curatate de codite
  • 300 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 albus de ou, batut
Mod de pregatire:
  •  apa si zaharul se fierb la foc mic pana ce zaharul se dizolva. Siropul se lasa la racit, apoi se raceste bine in frigider.
  • capsunile se paseaza bine intr-un blender, apoi se trec printr-o sita fina.
  • siropul de zahar se amesteca cu sucul de capsuni. Se adauga albusul de ou batut bine si se incorporeaza usor, cu o paleta.
  • In continuare amestecul se pune intr-o cutie in congelator, sau in masina de ingheteta (cel mai bine) pentru 30 de minute. Daca dupa acet timp sorbetul nu e inghetat bine, se pune in congelator.


Etichete: , , , , , , ,

3 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire