<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: 01.05.2011 - 01.06.2011

Cooking with my soul

25 mai 2011

Placinta cu branza, cu foietaj a la Laura Laurentiu (Homemade Puff Pastry Cheese Pie)



Scroll down for English recipe



Dupa cum va spuneam,  particip la concursul Bloggospodina. Conform regulamentului, fiecare concurent trebuie sa prezinte cate doua "creatii". Una dintre ele este o reteta la alegere de pe blogul Laurei Laurentiu, www.retetecalamama.ro

Si am inceput sa rasfoiesc retetele. Am gasit o multime de bunatati care mi-au facut cu ochiul. Pe care s-o fac? Grea alegere. Dar, pentru ca acesta este un concurs, iar eu m-am hotarat sa invat cate ceva din fiecare, am ales o reteta care sa ma scoata din zona mea de confort. Am ales ceva ce n-am mai facut pana acum: aluatul foietat. Adica, Placinta cu branza si urda. Cu o singura modificare. Pentru ca pe aici urda e cam... ciudata, am hotarat sa o elimin si sa folosesc branza putin sarata si branza framantata. In rest, am urmat pas cu pas indicatiile Laurei. Iata ce a iesit:

Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , , , , , , , , ,

24 mai 2011

Supa de fasole neagra (Black beans soup)



Scroll down for English recipe


Azi am avut pofta de o mancare cu fasole boabe si mi-am adus aminte ca prin camara sta ratacita o punga cu fasole neagra, cumparata cu ceva vreme in urma. Am cautat o reteta pe internet  si, in final, am combinat mai multe ca sa obtin ceva pe gustul meu. Iata ce a iesit:

Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , , , ,

22 mai 2011

Galusti de aur (Golden Dumplings)



Scroll down for English recipe



Reteta acestor galusti am postat-o acum cateva zile pe blogul lui Chef Dennis. O mai postez o data, pentru cei care nu au intrat pe blog sau nu au avut timp sa caute acolo.

Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , ,

19 mai 2011

Tort aniversar (Anniversary cake)



Scroll down for English recipe


I will try to post the English version later. This is a bavarian cream - strawberry mousse- strawberry jelly cake, for my husband' s anniversary.

Oare cum poti sa multumesti cuiva care a fost alaturi de tine la bine si la greu aproape jumatate din viata ta, cu care te-ai maturizat si care acum iti este cel mai aproape om de pe pamant?  Avand in vedere ca este nascut in zodia taurului, un tort gustos, facut cu multa dragoste, ar fi un cadou tocmai bun. Prin urmare, La multi ani, dragul meu . Sa fii sanatos si sa fim impreuna inca pe atat.

Cu aceata reteta m-am hotarat sa particip la concursul deschis de Laura Laurentiu, "Bloggospodina" , pe site-ul www.retetecalamama.ro

Aromele folosite sunt ciocolata- capsuni, favoritele sotului meu. Tortul se face pe parcursul a doua zile, pentru ca toate cremele necesita timp sa se intareasaca. A treia zi e tocmai bun pentru taiat.

Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , ,

18 mai 2011

Tarta ratatouille (Ratatouille tart)



Scroll down for English recipe







Ingrediente pentru o tava de 26 cm:

Pentru crusta 
  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri de apa rece
Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , , , , ,

16 mai 2011

Paine cu masline Kalamata (Kalamata Olives Bread)




Scroll down for English recipe


De mult incerc sa scriu despre aceasta minunata paine, dar de cate ori am copt-o a aparut cate un eveniment neasteptat (a se citi au mancat-o pe toata) si  nu am reusit. De data aceasta, hotarata fiind sa-mi pun planul in aplicare, am facut portie dubla. Am reusit s-o pozez, chiar daca nu este una din cele mai reusite versiuni de pana acum. Daca va place uleiul de masline si maslinele de buna calitate, atunci veti savura painica, chiar si asa, goala, fara alt adaos.

Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , , , ,

13 mai 2011

Today I am a guest at More Than A Mount Full (Azi sunt invitata la "More Than A Mount Full")



Scroll down for English version


De un an jumatate de cand am inceput blogul, am cunoscut multa lume. Cu unii am dat buna ziua doar, cu altii mai schimb o vorba din cand in cand, dar cu multi am devenit prietena. Printre acestia se numara si Chef Dennis. Chiar daca traim la capete opuse ale lumii si ne despart mii de kilometri si 7 ore diferenta de fus orar, ne-a unit pasiunea comuna pentru bun gust. Cu o experienta de 35 de ani in bucatariile marilor restaurante, sfaturile in ale bucataritului primite de la el sunt o mina de aur. Dar nu acestea il deosebesc de ceilalti bloggeri, ci sufletul cald si prietenos pe care il are. Daca ar putea, ar ajuta pe toata lumea cu un sfat si chiar cu o mana de ajutor. Ma simt onorata ca este prietenul meu.

Astazi sunt invitata sa postez in blogul sau "More Than A Mount Full". De ce se numeste asa? Va invit sa il vizitati ca sa aflati.
M-am framantat mult sa gasesc reteta potrivita pentru postarea mea. Asta pentru ca am o multime de retete pe care le iubesc si si mai multe pe care as vrea sa le fac. Dar, in final, am ales o reteta de familie, invatata de la bunica mea : GALUSTE DE AUR. Ingredientele si modul de preparare il gasiti pe blogul lui Dennis. Prin urmare, faceti o vizita pe blogul lui si salutati-l din partea mea. Sunt sigura ca va va primi cu inima deschisa.
Versiunea in limba romana este in finalul postarii.
Sa aveti pofta.


English version

Today I am the most excited blogger, because I am the guest at "More Than A Mount Full".  For those that don't know yet, this is an amazing blog, because it is written by an amazing person, Chef Dennis. He has a vast experience in cooking and his advices are a gold mine for us, the food bloggers. But greater than that is his heart. He is always near us, with nice comments and warm words, always willing to help those which are in need. I am honored to call him my friend. 

For this post I decided to present a family recipe, called GOLDEN DUMPLINGS. The ingredients and the preparation, together with a lot of pictures can be found on his blog. So, visit him and say hello. For sure he will welcome you with all his heart.



9 mai 2011

Quiche cu sparanghel (Asparagus quiche)




Scroll down for English recipe



Cand Alina ("Explora Cuisine")  a ales pentru provocarea lunii mai la "Dulce Romanie" ca ingredient SPARANGHELUL, eu am fost cea mai fericita. Asta pentru ca, de vreo 2 ani pentru mine primavara e si mai frumoasa datorita sparanghelului. L-am descoperit cam tarziu, recunosc, dar a fost dragoste la prima ... degustare. Prin urmare, cum febra quiche- urilor nu m-a lasat inca, asta am pregatit.



Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , ,

6 mai 2011

Biryani de pui (Chicken biryani)



Scroll down for English recipe



Am mai facut biryani o data, pe la inceputurile blogului, cand nu stiam atatea cate stiu acum :D. Se vede ca am acumulat experienta :)) pentru ca de data asta a iesit mult mai bun.

Biryani e un fel de mancare din India, care dureaza destul de mult (cam 2 ore), dar rezultatul e extraordinar si merita efortul. Diferenta intre biryani si o alta mancare cu orez si carne este ca toate ingredientele (carnea, orezul, garnitura) se prepara pe jumate separat, ca apoi sa se puna straturi strauri intr-o forma. Mancarea se definitiveaza in cuptor, unde se coace in sucul propriu cam o ora. Pentru ca ingredientele sunt multe, cel mai usor este sa le pregatesti pe toate dupa lista si sa le ai la indemana.

Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , , , , , , , ,

4 mai 2011

Friptura de vita cu legume (Roast beef with vegetables)



Scroll down for English recipe



Multa lume evita sa faca friptura de vita pentru ca in final iese foarte tare. Daca, insa, folosesti carne de buna calitate si nu lasi prea mult carnea la cuptor, friptura trebuie sa iasa excelenta.

Ca sa fii sigura ca friptura e bine facuta, cel mai bine e sa-ti cumperi un termometru special. Se infige in centrul bucatii de carne si se baga in cuptor odata cu ea. Pentru o friptura bine facuta, temperatura carnii trebuie sa ajunga la aproximativ 80 C. Pentru o friptura rozalie (sau medium cum zic englezii) temperatura e de 70 C, iar pentru una in sange temperatura este de 60 C.

Daca nu ai termometru, e mai greu sa iti dai seama cand friptura e gata, pentru ca depinde de tipul de carne folosit si de grosimea bucatii de carne. Pentru muschiuletul de vita in sange, timpul de coacere este de 40 minute pe kg + 20 min. Pentru friptura medie 50 minute pe kg + 25min, iar pentru friptura bine facuta 60 min pe kg + 30 min.

Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , , , , , , ,

2 mai 2011

Cartofi frantuzesti cu smantana (French scalloped potatoes)



Scroll down for English recipe



Orice s-ar spune, bucataria frantuzeasca e cea mai rafinata. Chiar si mancarurile "tzaranesti" sunt bogate in arome si texturi.  Uite, asa s-a intamplat si cu garnitura asta de cartofi. E atat de buna, incat poate fi un fel de mancare separat. Si nici nu e cine stie ce filozofie. Se face foarte usor.

Eu am folosit aceasta garnitura langa o friptura de vita. Pe asta v-o arat maine :)

Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , ,