<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Pui vietnamez cu lemongrass (Vietnamese chicken with lemongrass)

Cooking with my soul

11 apr. 2012

Pui vietnamez cu lemongrass (Vietnamese chicken with lemongrass)






Nu stiu cum va vin voua ideile de retete, dar eu de multe ori ma ghidez dupa ce ingrediente gasesc in piata si-mi plac. De putine ori gandesc mai intai reteta si abia dupa aceea fac cumparaturile. Asa mi s-a intamplat si de data asta. Am trecut prin piata (1 Mai din Bucuresti, sau cum s-o mai numi acum ca nicioada nu tin minte) si am vazut niste sparanghel si lemongrass ce mi-au facut cu ochiul. Din sparanghel am mai facut supa, risotto si chiar tarta. Dar lemongrass proaspat n-am mai folosit pana acum, pentru ca e prima oara cand gasesc sa cumpar. Cel luat de mine e destul de subtire, dar firele sunt foarte fargede si (daca le tai) au un minunat miros de lamaie- lamaita.

Reteta de azi e o amestecatura de diverse retete vietnameze gasite pe internet. Este foarte aromata si cel mai bine se mananca alaturi de putin orez fiert in apa.

Ingrediente pentru 3 portii:
  • 3 jumatati de piept de pui, taiate cuburi mici
  • 3 fire de lemongrass (partea frageda) tocate marunt
  • 1 ceapa, tocata
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 5 cm de ghimbir, tocat marunt
  • 1/2 lingurita curry
  • 250 ml lapte de cocos
  • 4 linguri sos de peste
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita zahar
  • ardei iute, dupa gust
  • piper negru, dupa gust
  • 4 linguri ulei de porumb

Mod de preparare:
  • Mai intai se pregatesc toate ingredientele, ca sa fie la indemana.  Nu se pune sare, pentru ca sosurile de peste si soia sunt foarte sarate.
  • Se incalzeste uleiul si se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa la foc mic sa se inmoaie putin. Se adauga carnea, zaharul, ghimbirul, lemongrass. Se amesteca bine si se mai lasa cateva minute pana ce carnea se aureste putin. 
  • Se adauga restul de ingrediente, se amesteca si se lasa 5- 7 minute la foc mic, acoperit, pana ce carnea e facuta. Se indeparteaza capacul si se mai lasa (la foc mediu) 1 minut, pana se ingroasa sosul.
  • Mancarea se serveste cu garnitura de orez.


Etichete: , , , , , , ,

19 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire