<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Fursecuri fragede cu apa de flori de portocal (Ma'amoul - cookies with orange blossom water )

Cooking with my soul

9 apr. 2012

Fursecuri fragede cu apa de flori de portocal (Ma'amoul - cookies with orange blossom water )





Si mie, ca tuturor femeilor imi place sa primesc pantofiori, rochite, bluzite, genti, zdranganele. Dar, de vreo 3 ani incoace a inceput sa-mi placa mai mult sa primesc de-ale bucataritului (pe celelalte mi le cumpar si singura :P). Prin urmare, va inchipuit ce mare mi-a fost bucuria cand cineva mi-a adus doua sticle cu apa de flori: una de trandafir si alta de flori de portocal. Direct de la mama lor :)

Urmatorul pas a fost documentarea. Am adunat cateva retete interesante, dar am vrut sa incep cu aceasta de azi pentru ca am mai mancat ma'amoul si  ii stiu gustul. Aceste sunt niste fursecuri Libaneze, fragede si umplute cu un amestec de fructe uscate si fistic. In Liban exista niste forme speciale din lemn cu ajutorul carora li se imprima un desen caracteristic. Eu n-am matrita asta, asa ca m-am ajutat de furculita si am facut un model pe ele. De asemenea traditional aceste fursecuri au forme diferite, fiecare fiind umpluta cu un anumit tip de umplutura.

Cat despre apa de flori de portocal, e minunata! Acum am inteles eu de unde vine aroma specifica a deserturilor arabesti. Daca o s-o folositi vreodata, sa aveti grija ca e foarte concentrata si o lingurita e mai mult decat suficient ca sa aromatizeze o intreaga prajitura.

Enjoy, habibti :)

Ingrediente pentru doua tavi mari:

Pentru coca:
  • 400 g faina
  • 250 unt, taiat cubulete
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita apa de flori de portocal
 Pentru umplutura
  •  12 curmale fara samburi
  • 100 g fistica crud, fara coaja
  • 1 lingurita apa de flori de portocal
  • optional: 1 lingurita esenta naturala de vanilie
Zahar pudra pentru presarat


Mod de preparare:
  • Amesteca bine faina cu praful de copt. Adauga untul, laptele si apa de portocal. Amesteca pana ce se leaga coca. Poti adauga inca putin lapte rece daca nu se leaga coca. Nu framanta prea mult. 
  •  Amesteca apa de portocal si vanilia cu curmalele si mixeaza-le bine pana se formeaza o pasta. Adauga si fisticul si mai mixeaza putin, astfel incat fisticul nu e macinat complet.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C si pune hartie de pergament pe doua tavi mari.
  • Ia coca cat o nuca si fa din ea o bila. Cu degetul fa o adancitura in mijloc pe care o maresti cat poti de mult.  Umple cu amestecul de curmale si fistic, inchide coca si formeaza din nou o bila. Aplatizeaz-o putin si orneaz-o cu ajutorul dintilor unei furculite. Pune fursecul in tava. Continua pana ai terminat coca. Eu am invatat cum se fac din videoclipul urmator (pe la minutul 5) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7M-WbQcEPmo
  • Coace fursecurile 15 - 20 de minute, pana ce incep sa se aureasca. Scoate-le pe o farfurie.
  • Cand sunt reci, pudreaza-le cu zahar.

Etichete: , , , , , , ,

10 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire