<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Cu ce se mananca ... anghinarea

Cooking with my soul

23 mar. 2012

Cu ce se mananca ... anghinarea





O sa incep postarea de azi cu o declaratie de dragoste: iubesc legumele. Pe cele autohtone le-am incercat si placut deja pe toate. Vinete, ardei, rosii, dovlecei, fasole, cartofi, mazare, ceapa, usturoi, gulii, sfecla rosie, castraveti, ridichi albe si negre, varza, conopida, morcovi, telina, ciuperci, toate se gasesc in dieta noastra zilnica, in functie de anotimp. Dar, se pare ca pentru mine toata lista asta nu e de ajuns. Ma trage ata si la alte legume care nu se prea gasesc pe la noi. Noroc cu importurile.

De data asta a venit randul anghinarei. Am gasit la noi in piata, putin cam scumpa intr-adevar, dar am zis ca trebuie neaparat sa vad cum e, asa ca am cumparat. M-am documentat si am facut-o in cel mai simplu mod posibil.

Ingrediente:
  • 3 bucati anghinare
Pentru sosul 1
  •  200 ml iaurt foarte gras
  • 4 catei de usturoi, taiati marunt
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1/2 lingurita ceapa verde tocata marunt
  • sare dupa gust
Pentru sosul 2
  • 1 avocado copt
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri masline fara samburi
  • 3 rosii taiate cuburi mici
  • 1 ceapa verde

Mod de preparare:
  •  Mai intai se pregateste anghinarea. Pentru aceasta i se taie coada (daca are), apoi petalele mai mici chiar de langa coada, apoi 2-3 cm din varf. Se spala bine sub jet de apa

  • Anghinarea se pune in apa cat sa le acopere, impreuna cu o felie de lamaie, 2 catei de usturoi si o foaie de dafin. Se fierbe aproximativ 20 de minute, pana ce petalele se desprind foarte usor.
  • In timp ce anghinarea se fierbe, se pregatesc sosurile. Pentru sosul 1 se pun intr-un blender iaurt,usturoi, menta si se amesteca bine. Se adauga ceapa si sare dupa gust si se amesteca
  • Pentru sosul 2: Se taie avocado si se pune intr-un blender impreuna cu usturoiul, ceapa si maslinele. Amesteca bine. Adauga rosiile cuburi si amesteca.
  • Anghinarea fiarta se scurge bine si se poate manca rece sau calda. Pentru aceasta se ia o petala, se baga in sos, apoi se baga in gura si cu dintii se razuieste partea interioara care e moale. Partea exterioara a petalelor este fibroasa si tare, asa ca nu se mananca.
  • Dupa ce ai terminat toate petalele (cele din mijloc sunt mai fragede), va ramane inima anghinarei. Aceasta are un capacel ca o membrana. care e amar, asa ca trebuie indepartat cu un cutit. Inima e moale si putin fainoasa si se mananca cu totul. 
Concluzie: anghinarea a fost buna, dar nu are nici un gust special. Asa a fost asta pe care eu am cumparat-o. Poate ca daca as fi avut anghinare direct din gradina, altfel ar fi fost gustul. Nu stiu. Dar pana cand o sa mananc anghinare din Italia, n-o sa mai dau banii pe asta de import.

Etichete: , , ,

11 comentarii:

  • Interesanta reteta, eu o fac cu jamon(jambon),un pic de pesmet si un pic de apa-in oala minune si iese f buna. O reteta specific spaniola

    De Anonymous Anonim, La 23 martie 2012, 20:42  

  • N-am mancat pana acum... Nu stiu de ce.. dar arata mai mult a floare :) Am auzit ca-i un pic amara... asa este? Combinatia ta arata minunat!
    Pupici

    De Blogger Simona, La 23 martie 2012, 22:04  

  • N-a fost amara deloc asa cum am facut-o. Dar nici alt gust n-a avut :P

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 23 martie 2012, 22:07  

  • Mmmm poate data viitoare :)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 23 martie 2012, 22:08  

  • mie imi place anghinarea si tot cu putin jambon sau cu bacon o pregatesc ;)
    asa simpla, cum ai zis si tu nu e neaparat deosebita, insa combinata ... mmmmmmm
    Pup

    De Blogger Emily, La 24 martie 2012, 08:41  

  • Sunt sigura ca astea din import n-au nici un gust, dar e posibil si sa nu-ti placa.
    E dulce amara sau mai bine zis la inceput ti se pare amaruie, ca in final senzatia de dulce predomina.
    Daca a ta n-avea nici un gust ...era defecta!

    De Blogger Lilly, La 24 martie 2012, 09:45  

  • Emily, cand o sa-mi fac curaj sa cumpar din nou, asa o sa fac :)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 24 martie 2012, 11:36  

  • :))))) asa cred si eu Lily

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 24 martie 2012, 11:38  

  • Si eu am mancat o singura data si era pe post de aperitiv la carne de oaie ,era marinata putin acrisoara dar foarte fina ,mi-a placut dar voi face ,,sapaturi ,,la prieteni sa aflu ce mod de preparare cunosc ....ne mai auzim ,o zi buna!!

    De Blogger In bucatarie cu Aziz, La 24 martie 2012, 14:59  

  • Mersi, Aziz. :)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 24 martie 2012, 16:15  

  • salutare fetele , reteta pe care ai postat-o arata bestial trebuie sa o incerc neaparat , eu sunt inebunita dupa aceasta leguma in afara gustului are multe alte beneficii pot spune ca este mai degraba un medicament natural .Am facut un obicei saptamanal din a consuna anghinare, avantajul meu este ca traiesc intr-o tara meditareeana unde se gaseste la fiecare colt de strada iar pretul este f mic. pana acum am incercat mai multe retete dar preferata mea (si cea mai simpla de altfel) este: prepararea legumei este identica cu a ta ( cred ca este singura metoda dealtfel) apoi se pune la fiert cu sare intre timp se face un sos din usturoi pisat cateva lamai stoarse cam (2 sau 3 depinde de cat suc au) 3 linguri de ulei de masline si sare , este demential pofta buna

    De Anonymous Anonim, La 6 iulie 2012, 20:05  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire