<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Duminica alaturi de prieteni - Cupcakes mocha cu dulce de leche de la "Andie's veggies"

Cooking with my soul

4 mar. 2012

Duminica alaturi de prieteni - Cupcakes mocha cu dulce de leche de la "Andie's veggies"





 Dragii mei, bine v-am regasit. Azi ne intalnim iar, ca in fiecare duminica, cu un prieten drag mie. De data asta la masa noastra a venit Andie de la "Andie's veggies" . Blogul ei e cum s-ar zice "de nisa", dar o nisa asa mai lata :P pentru ca mancarea vegetariana pe care ea o pregateste e asa de variata si gustoasa, ca va jur n-o sa va mai trebuiasca nici fir de carnica. Am cunoscut-o personal si pot sa va spun ca e toata numai zambet si dragalasenie, asa cum de altfel se intelege si din ceea ce scrie pe blog. Si daca, voi carnivorilor,  o sa va intrebati cum poate fi un blog sustinut doar de mancare vegetariana, va invit s-o vizitati, ca multe o sa aveti de invatat.
Acum haideti sa vedem ce ne-a pregatit Andie:



"Din momentul in care Brindusa m-a invitat sa petrec o duminica alaturi de voi am stiut ca trebuie sa pregatesc ceva special. Ceva special pentru ea, zana buna care ne incanta cu prezenta si retetele ei naturale si gustoase. Trebuia sa fie o nebunie dulcifera, aromata si satisfacatoare si, nu in ultimul rand, sa faca cu ochiul musafirilor. Asa s-au nascut aceste cupcakes pe care le daruiesc din tot sufletul meu minunatei noastre gazde care m-a onorat si m-a fericit peste masura atunci cand m-a rugat sa scriu cateva randulete pe blogul ei. Draga mea Brindusa, spune tu, te striga pe nume sau nu?
Love, Andie

Cupcakes mocha cu dulce de leche



Ingrediente
160 ml lapte
1 plic mare de cafea instant tare, neindulcita
30 g pudra de roscove (sau 60 g cacao)
1 lingura de rom
225 g zahar
175 g faina
2 lingurite de bicarbonat de sodiu alimentar
1/2 lingurita sare
60 g unt
3 oua mari, temperatura camerei, separate
70 g smantana pentru frisca
60 ml ulei de floarea soarelui


Mod de preparare
1. Fierbem laptele, il dam de pe foc si dizolvam in el cafeaua instant, pudra de roscove (cacaoa) si lingura de rom. Dam deoparte, la racit.
2. Intr-un procesor (sau bol de mixer) amestecam faina, bicarbonatul, sarea si 125 g zahar. Adaugam si untul si mixam pana obtinem o textura faramicioasa, ca la aluatul fraged.
3. Separat, intr-un castronel, batem bine galbenusurile, smantana si uleiul de floarea soarelui. Il adaugam in compozitia de fainuri impreuna cu laptele amestecat cu cafea si mixam bine.
4. Intr-un bol batem albusurile impreuna cu 100 g zahar pana obtinem o bezea tare, pe care o incorporam in coca de aluat cu ajutorul unei spatule, cu miscari de sus in jos.
5. Turnam in tava de cupcakes si dam la cuptor aproximativ 20 minute la foc mediu (gas 3-4) sau pana trec testul scobitorii. Le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.
6. Dupa racire, scobim interiorul cu lama unui cutit si umplem cu dulce de leche.



Dulce de leche la microunde

Ingrediente
1 cutie de lapte condensate DeLatte (sau alta marca, dar de buna calitate)
1 bol inalt de sticla/ceramica ce poate fi folosit la microunde

Mod de preparare
Se toarna laptele condensat in bolul de sticla si se da la microunde la putere maxima in trepte de cate doua minute. La fiecare doua minute se deschide usa si se mesteca in lapte cu un tel. Dupa 6 minute (3 trepte), ar trebui sa aveti deja dulce de leche: o crema densa de culoarea cafelei cu lapte, numai buna de umplut cupcakesii.

Glazura de unt cu dulce de leche

Ingrediente
240 ml lapte
4 linguri de faina
113 g unt
100 g zahar
2-3 linguri dulce de leche, dupa gust

Mod de preparare
1. Intr-o craticioara de sos amestecam laptele si faina cu ajutorul unui tel. Punem pe foc moderat si amestecam incontinuu, pana la formarea unei budinci groase. Avem grija sa o coacem bine, ca sa nu ne doara stomacelele, dar fara sa o ardem, caci altfel stricam gustul definitiv. Cand e gata luam de pe foc si lasam sa se raceasca complet.
2. Intr-un bol inalt frecam bine untul cu zaharul cu ajutorul unui mixer, pana cand amestecul isi schimba culoarea si devine pufos. Incorporam budinca racita si mai mixam cateva minute, pana capata consistenta de frisca.
3. Incorporam cateva linguri de dulce de leche, dupa gust, si ornam cupcakes deja raciti. O idee foarte buna este sa radeti putina ciocolata deasupra, va fi exact ce trebuie!"



Andie, parca vad scris numele meu pe una. Chiar ca m-ai nimerit cu reteta asta! :)))
Voi ce ziceti dragi prieteni? Cupcakesurile astea sunt geniale. nu? Si sa vedeti cate alte bunataturi are Andie acolo la ea in casuta. Trebuie doar s-o vizitati si "Andie's veggies" o sa va intre pentru totdeauna in inima.


Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la cookingwithmysoul@gmail.com

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses


Etichete: , , ,

13 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire