<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Supa de naut cu usturoi si lamaie (Chickpea soup with garlic and lemon)

Cooking with my soul

21 feb. 2012

Supa de naut cu usturoi si lamaie (Chickpea soup with garlic and lemon)



Scroll down for English recipe



Pentru o zi friguroasa de iarna, supa asta de naut se potriveste ca o manusa. Nu numai ca e gustoasa, dar are si vitamina C naturala in ea, asa ca poti sune adio racelii daca o mananci. Chiar daca are ceva mai mult usturoi decat suntem noi obisnuiti, nu va speriati. Gustul nu e pregnant de usturoi, pentru ca el e fiert. Asa ca din punctul asta de vedere e safe. Cu nautul sa aveti grija, pentru ca putin mai greu de digerat, ca si fasolea boabe :D

Ca sa o prepar eu am folosit supa de legume, dar puteti folosi si  supa clara de pui . Dar va rog eu mult, nu folositi prafurile baza de mancare, care contin monoglutamat, pentru ca ele denatureaza toate gusturile si mai si dau dependenta. Si uite asa, toate mancarurile voastre o sa aibe acelasi gust si o mancare intr-adevar gustoasa, voua o sa vi se para fada, pentru ca nu e facuta cu monoglutamat. :(

Dar, sa revenim la reteta.

Ingrediente pentru 8 portii:
  • 150 ml ulei de masline extravirgin
  • 12  catei de usturoi, feliati
  • 2 cepe mari, taiate
  • 600 g naut
  • 2 linguri faina
  • sucul de la 2 lamai
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 5 l supa de legume sau  supa clara de pui
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel pentru servit

Mod de preparare:
  • Pune nautul in apa peste noapte, ca sa se hidateze. A doua zi spala-l si scurge-l bine.
  • Incalzeste uleiul si caleste in el, usor, ceapa. Adauga si usturoiul si aureste-l putin. Ai grija sa nu le arzi!
  • Adauga nautul si supa de pui. Poti sa adaugi si niste apa, astfel incat lichidul sa fie cam 5 cm deasupra nautului. Pune rozmarinul si fierbe la foc mic, pana ce nautul e fiert bine.
  • Scoate ramurica de rozmarin si strecoara supa. O parte din boabele de naut le pasezi in blender. Eu la inceput am blenduit doar o mica parte, dar nu mi-a placut supa asa, pentru ca restul de boabe erau prea tari. Si atunci am blenduit cam 3/4 din ele. Asa mi s-a parut mai fina. Voi faceti cum va place mai mult.
  • Amestecati faina cu cateva linguri de supa, ca sa se faca o pasta fara cocoloase. Adauga faina in supa si amesteca bine. Pune si nautul si lasa sa fiarba la foc mic inca 2 minute. 
  • Pune si zeama de lamaie, potriveste de sare si piper. Serveste supa presarata cu patrunjel

Etichete: , , , , , , , ,

4 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire