<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Jambalaya de pui (Chicken jambalaya)

Cooking with my soul

8 feb. 2012

Jambalaya de pui (Chicken jambalaya)



Scroll down for English recipe



 Prima oara am auzit de acest fel de mancare acum cativa ani. Numele jambalaya mi s-a parut foarte exotic si m-am gandit ca mancarea trebuie sa fie pe placul meu. Facand cateva cercetari, am aflat ca Jambalaya e o mancare specifica sudului SUA. Principalul ingredient este orezul, caruia i se adauga carne de pui, legume, creveti, carnati, rosii, s.a. in functie de regiune si gustul fiecaruia. Dupa cum vedeti, se aseamana foarte mult cu paella.
In principiu se intalnesc doua tipuri de jambalaya: cea Creola, numita si jambalaya rosie pentru ca alaturi de pui, carnati si creveti se pun si rosii.
Al doilea tip este cel Cajun, care nu contine rosii, dar in care carnea e prajita pana devine maronie, de unde si culoarea mancarii finale. 


Cam asta ar fi teoria. Marturisesc ca jambalaya mea este un mix al celor doua de mai sus, si e conforma gusturilor mele. Singurul lucru de care-mi pare rau e ca n-am avut niste creveti sa arunc inauntru :)






 Ingrediente:
  • 400 g piept de pui, taiat in bucati mici
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 2 cepe tocate mic
  • 20 cm praz (partea alba) taiat rondele subtiri
  • 1 ardei gras verde
  • 1 bucata de telina
  • 3 catei de usturoi, taiati felii
  • 600 ml suc de rosii sau rosii in bulion sau rosii proaspete
  • 2 cani orez cu bobul lung
  • 3 cani supa clara de pui sau apa
  • sare dupa gust
  • 3 lingurite condiment cajun (reteta urmeaza)
  • patrunjel tocat
 Condiment cajun
  • piper negru 1/2 lingurita
  • praf de usturoi 1/2 lingurita
  • praf de ceapa 1/2 lingurita
  • piper cayenne 1 lingurita
  • chilli 1/2 lingurita
  • busuioc 1/2 lingurita
  • cimbru 1/2 lingurita
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare: 
  • Pentru condimentul cajun se rasnesc toate mirodeniile pana devin ca o pulbere. Daca nu aveti piper cayenne, puteti folosi chilli. 
  • Incalzeste uleiul si pune bucatile de pui. Lasa-le pana se auresc putin pe toate partile.Scoate-le din ulei.
  • Adauga ceapa, prazul, telina, ardeiul si caleste-le la foc mediu cam 5-7 minute, pana se auresc putin. Adauga usturoiul si mai lasa 1-2 minute.
  • Adauga puiul si orezul. Pune putina sare si condimentul cajun. Amesteca-le bine.
  • Adauga supa si sucul de rosii. Amesteca usor ca sa intre lichidul peste tot. Fierbe mancarea la foc foarte mic, pana ce orezul e fiert bine. 
  • Se serveste presarat cu patrunjel si cu o salata verde. 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

16 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire