<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Ravioli de casa ... la 6 maini :) (Homemade ravioli)

Cooking with my soul

24 ian. 2012

Ravioli de casa ... la 6 maini :) (Homemade ravioli)





 Povestea acestor ravioli  incepe acum aproximativ o luna, cand (ca dovada a prieteniei) am primit de la bucataras.ro o tava pentru facut ravioli.Si asta nu mi s-a intamplat numai mie. Acelasi lucru l-au primit si Alice si Mitinita. Si atunci ne-am hotarat noi sa facem niste ravioli ... la 6 maini :))) 
Acestia sunt cei facuti de mine:

Ingrediente:

Pentru pasta
  • 300 g faina
  • 3 oua
  • un praf de sare
Pentru umplutura
  • 200 g carne de pui tocata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita cu verdeturi italienesti uscate (oregano, maghiran, busuioc, menta, salvie)
Pentru sosul de rosii
  • 400 ml suc de rosii facut in casa
  • 2 catei de usturoi taiati mic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita cu verdeturi italienesti uscate

Mod de preparare:
  • Framanta faina cu ouale si cu praful de sare pana ce rezulta o coca. Inveleste-o in folie de plastic si las-o sa se odihneasca 1/2 de ora.
  • In timpul acesta pregateste umplutura. Caleste carnea in ulei cateva minute, pana ce prinde putina culoare. Amestec-o cu verdeturile italienesti si las-o la racit pe o farfurie.
  • Imparte coca in 3. Bucatile pe care nu le folosesti pastreaza-le in folie, ca sa nu se usuce. Intinde coca subtire fie cu sucitorul, fie cu masina de paste (la nr 2)
  • Presara tava de ravioli cu faina

  • Pune coca deasupra, apoi pune putina carne in fiecare adancitura. Apasa putin cu degetul pe fiecare

  • Deasupra pune alta foaie de coca. Apasa bine cu sucitorul peste ele

  • Desprinde-le cu grija si pune-le la uscat 30 de minute

  • Pune la fiert 5 l de apa cu putina sare. Fierbe ravioli cam 5- 7 minute, pana ce devin fierti al dente.
  • Pentru sos incalzeste uleiul, caleste putin usturoiul (ai grija sa nu-l arzi), pune sosul de rosii si verdeturile si fierbe putin pana se leaga sosul.
  • Optional la servire se poate rade putin parmezan peste acesti ravioli cu sos de rosii

Etichete: , , , , , ,

8 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire