<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Prajitura din foi umplute cu frisca

Cooking with my soul

5 ian. 2012

Prajitura din foi umplute cu frisca






Aceasta prajitura e facuta din foi cu miere, coapte pe fundul tavii. Pana aici nimic special. In general aceste foi sunt umplute fie cu crema de lamaie, fie cu crema cu gris. Reteta ce v-o prezint astazi are o crema mult mai fina si mult mai usor de facut. Am mancat-o prima oara acum vreo 20 de ani (facuta de soacra mea) si de atunci fac prajiturica asta ori de cate ori imi doresc un dulce special si rapid.
Iti multumesc, Mari pentru reteta :)

Ingrediente pentru 4 foi facute pe fundul unei tavi de aproximativ 30 cm x 45 cm:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 13 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • coaja de lamaie
  • 700- 800 g faina
    Pentru crema:
    • 700 ml frisca
    • 300 g nuci (sau alune de padure) taiate marunt , nu tocate
    • 200 g stafide

    Mod de pregatire:
    •  Incalzeste cuptorul la 180 C
    • Primele 5 ingrediente se pun intr-o craticioara si se fierb la baia de aburi 5 minute. 
    • Se ia craticioara de pe foc si se pun bicarbonatul si coaja de la lamaie. Amesteca bine.Se adauga faina si, asa calda, se incorporeaza bine.  Coca rezultata trebuie sa fie moale, dar sa se poata intinde.
    • Imparte coca in 4 parti. Trei parti pastreaza-le la cald. Pe cea de-a patra intinde-o in foaie subtire, de dimensiunile tavii.
    • Unge fundul tavii cu unt si presara-l cu faina. Pune foaia pe fundul tavii si coace-o 3-4 minute, sau pana se aureste putin.
    • Cu grija pune foaia coapta pe un gratar si intinde-o pe cea de a doua pe fundul tavii. Coace-o si pe aceasta. In acelasi mod coace si celelalte foi. Lasa foile la racit.
    • Pe un platou pune o foaie si intinde pe ea 1/3 din frisca. Presara 1/3 din nuci si stafide. Deasupra pune a doua foaie. Peste ea intinde 1/3 frisca si presara 1/3 de nuci si stafide. Deasupra pune a treia foaie, restul de frisca, nuci si stafide. Acopera cu ultima foaie.
    • Deasupra prajiturii pune o tava si o greutate. Lasa asa pana a doua zi, cand o poti taia. Se serveste presarata cu zahar pudra.






    Etichete: , , ,

    19 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

    Pareri, sfaturi,comentarii?
    Please, don't be shy. Leave a comment.

    Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

    Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



    Linkuri de întoarcere către această postare:

    Creați un link

    << Pagina de pornire