<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Ciocolata de casa cu lapte condensat (Chocolate fudge)

Cooking with my soul

22 dec. 2011

Ciocolata de casa cu lapte condensat (Chocolate fudge)



Scroll down for English recipe





De multe ori am incercat sa fac ciocolata de casa, dar pentru ca laptele praf nu era bun nu s-a intarit. Am cautat mult o reteta care sa se fac fara lapte praf, pana cand am ajuns pe site-ul Joy of baking. Acolo gasiti tot felul de dulciuri, inclusiv ciocolata cu lapte condensat. Care a iesit (conform spuselor sotului meu, mare mancator de ciocolata): Mai buna decat Milka. Cu alte cuvinte merita sa o incercati.

Later editpentru ca la noi in comert multe chestii au pe eticheta "lapte condensat" si de fapt nu sunt, vreau sa va spun ca nici laptele din cutiutele care se pun in cafea si nici laptele din sticlute sau cutii de carton nu sunt bune. Ele nu sunt lapte condensat!  Cel adevarat se comercializeaza in cutii de conserva si este foarte gros si dulce.

Ingrediente:
  • 400 ciocolata neagra, de 55 %
  • 400 ml lapte condensat 
  • 20 g unt
  • 300g mix de alune (migdale, fistic, alune de padure)
Mod de preparare:
  • Prajeste uscat alunele, in cuptor.
  • Taie ciocolata mic. Intr-o tava mica (15 cm x 20 cm) pune folie de aluminiu, in asa fel incat sa depaseasca marginile.
  • Amesteca ciocolata, laptele condensat si untul. Topeste-le la baia de aburi, la foc mediu, incet, ca sa nu se taie. Amesteca din cand in cand.
  • Cand totul e topit, amesteca inauntru alunele (poti pune si 1/2 lingurita de piper verde macinat daca vrei sa fie spicy).
  • Toarna ciocolata in tavita si lasa-o sa se intareasca la temperatura camerei.
  • Tai-o bucati cu un cutit ascutit.
  • Ciocolata se poate pastra in frigider.



Etichete: , , , , ,

11 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire