<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Mancare de gutui cu pui (Chicken with Quince)

Cooking with my soul

3 dec. 2011

Mancare de gutui cu pui (Chicken with Quince)



Scroll down for English recipe


Mancarea de gutui poate fi facuta atat cu carne, cat si fara. In al doilea caz e  numai buna pentru o masa de post.
Celor carora le plac mancarurile cu fructe e o delicatesa. Mie nu-mi plac, asa ca am facut-o special pentru mama mea si pentru sotul meu.


Ingrediente:
  • 3 gutui mari
  • 700 g piept de pui dezosat, taiat bucati mari
  • 1 lingura amidon
  • 100 g unt

Mod de preparare: 
  • Curata gutuile de seminte si partea mai tare din mijloc, dar lasa-le coaja.Taie-le in felii mai groase
  • Topeste untul intr-o tgaie mai mare si prajeste feliile de gutui pe toate partile, pana ce se auresc.

  • Intr-o alta tigaie incalzita bine pune bucatile de pui si lasa-le pana ce se auresc pe toate partile si sunt aproape facute. Sareaza-le si pipereaza-le. Pune-le langa gutui in tigaia mare. 
  • Toarna 3/4 cana de apa.pune capacul si lasa cateva minute pana ce gutuile s-au inmuiat, dar nu sunt flescaite. De asemenea carnea trebuie sa fie facuta.
  • Amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, pana ce se dizolva bine. Pune-l peste carne, si lasa 2-3 clocote. Ai grija ca sosul se intareste foarte repede, pentru ca gutuile contin pectina.
  • Potriveste de sare si piper.
  • Optional se poate face un sos caramel cu care se stropeste mancarea de gutui

Etichete: , , ,

4 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire