<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tarte flambée de la "Bucataria Sylviei"

Cooking with my soul

20 nov. 2011

Tarte flambée de la "Bucataria Sylviei"



Dragii mei, iata-va din nou alaturi de mine la "Duminica alaturi de prieteni". In aceasta duminica la masa noastra vine Sylvia, cea care a avut curajul sa transforme pasiunea in meserie.
O cunosc pe Sylvia de pe un site culinar, pe care eram destul de active cu ceva vreme in urma. I-am remarcat retetele, pentru ca fiecare avea un je ne sais quoi, care te atragea iremediabil. Mai intai am pus asta pe seama faptului ca Sylvia traieste in Franta, mama gourmetului. Apoi mi-am dat seama ca totul se datoreaza pasiunii pe care o punea ea in realizarea tuturor retetelor. Dar Sylvia nu s-a oprit aici. De ceva vreme urmeaza cursurile unei scoli de bucatari (sau chef, ca sa fiu mai clara!), pentru care o admir si o invidiez. Dar, mai bine o las pe ea sa se prezinte si sa va prezinte bunaciunea adusa pentru masa de azi.



Tarte flambée



 " Bun gasit tuturor, ma numesc Sylvia Boutiere si sunt detinatoarea blogului www.bucataria-sylviei.ro un blog pe care l-am pornit cu o enorma pasiune pentru bucatarit si arta culinara si nu numai atat....am vrut sa vad si sa ii fac si pe ceilalti sa vada ce este dincolo de asta : ambianta. A face bucate bune si a pregati o masa buna inseamna a arata ca iubesti, inseamna a construi pentru cateva momente o ambianta care te scoate din cotidian, mai inseamna a calatori oriunde in lume pentru a cauta noi arome si noi retete. Pentru mine a inceput ca o pasiune si o sa devina poate o meserie pentru ca am inceput din septembrie o scoala de bucatari profesionisti in Franta, unde locuiesc. Sper ca intr-o zi sa fiu suficient de pregatita sa va vorbesc despre arta culinara, despre principii de baza in bucataria franceza si sa va pot dezvalui multe secrete si retete gustoase pentru a aduce fiecare in casele voastre un strop de ambiata de cina perfecta la un restaurant de lux :) cu o muzica buna si o tinuta frumoasa... sa calatoriti stand acasa in sufragerie...pana atunci va vorbesc cu drag de Tarte flambée : 

Tarte flambée este o tarta sarata foarte indragita in bucataria frantuzeasca (o regasim si in bucataria germana), emblema culinara a regiunii Alsacia. Este o tarta in forma dreptunghiulara a carei denumiri poate poate produce confuzii nu este o tarta “flambée “ in sensul in care ne asteptam de a fi flambata cu alcool ci coapta in flacari de unde vine si denumirea. 
Se cunosc patru tipuri clasice de tarte flambeé : 
1 clasica : cu ceapa si bucatele mici de kaiser crud ( lardons in franceza) 
2. gratinée : tarta clasica + o specialiatte de cascaval numit gruyère 
3. forestiera: gratinée + ciuperci si 
4. tarte flambée cu mere : o tarta dulce cu mere flambata cu o specialitate de alcool numit Calvados.

Va prezint azi reteta clasica de tarte flambée cea care imi place mie cel mai mult din retetele testate. Eu am adaptat la sezon si pe langa ceapa normala am pus si un fir de ceapa verde, a iesit excelenta.

Avem nevoie de un aluat de paine sau de pizza, eu am facut pizza si aveam aluatul clasic de pizza la indemana : 500 grame faina, 25 grame drojdie, sare, apa si ulei de masline.

Pentru garnitura avem nevoie de : o ceapa mica ( echalote am pus eu ), un fir de ceapa verde, 2 linguri de smantana groasa de 30% grasime, 2 linguri de iaurt gras , 200 grame de cuburi de kaiser ( lardons in franta ) , o lingura de unt , sare, piper, nucsoara.  


Preparare : se intinde o foaie subtire dreptunghiulara pe care o asezam intr-un vas termorezistent pensulat in prealabil cu unt.  Coacem foaia timp de 5 minute in cuptorul preincalzit la 210 grade. Intre timp ne ocupam de garnitura: taiem ceapa fasii subtiri si rondele cea verde. Intr-o tigaie punem untul si atunci cand s-a topit adaugam ceapa, o lasam 1-2 minute cat sa devina translucida si adaugam smantana, iaurtul, sarea, piperul si nucsoara si amestecam pana la omogenizare.  Turnam aceasta garnitura peste foaie si adaugam bucatelele de kaiser.
  Se coace la 180 de grade pentru 15- 20 de minute pana se incheaga smantana si se rumenesc bucatelele de kaiser.  Este foarte aromata si consistenta, foarte buna atat fierbinte cat si rece. Noi am servit-o cu o salata mare asortata.

  Brandusa iti multumesc mult de invitatie si gazduire, ma bucur mult sa te cunosc si doresc o duminica frumoasa tuturor celor care iti trec pragul."




Aceasta a fost tarta Sylviei. Sunt absolut sigura ca v-a placut. Multe alte retete, dar si informatii despre ce face ea la scoala aia frantuzeasca de chefi :) gasiti pe blogul "Bucataria Sylviei". Salutati-o din partea mea si urati-i succes si forta, pentru ca are nevoie.

Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la cookingwithmysoul@gmail.com

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses

Etichete: , , , ,

5 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire