<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Afumatura cu ras el hanout de la "Mitinita"

Cooking with my soul

11 dec. 2011

Afumatura cu ras el hanout de la "Mitinita"




Astazi voi fi succinta. Sunt tare obosita si cred ca m-am si molipsit de lenea dinaintea vacantei. Peste o saptamana o sa iau concediu si stiti cum este, nu prea mai am chef de nimic.
Prin urmare, azi am intrat doar sa va salut si sa va prezint o prietena, invitata mea la "Duminica alaturi de prieteni". Ea este Adina si o gasiti scriind pe blogul "Mitinita" Sa va spun drept, nu stiu de unde vine numele asta al blogului, dar daca tot a venit la noi la masa poate ne spune ea. Ma gandesc ca l-a adoptat dintr-una din nenumaratele tari pe care le-a vizitat si in care a trait. Pentru ca pana nu de mult Adina a stat departe de Romania, dar acum s-a hotarat sa se intoarca si sa-si invete maruntele (asa isi alinta fetitele) cum e cu mancarea romaneasca :) Ce-mi place mie la Adina e ca iubeste mancarea asiatica si condimentata. Si cel mai mult imi place ca transmite aceasta dragoste si fetelor ei.
Dar, sa ma opresc cu vorbitul si sa va las sa cititi reteta de azi.



Afumatura cu ras el hanout



Eu mi-s mai non conformista si imi place sa incerc lucruri la care altii ori nu s-au gandit ori n-au avut curajul. Ma cam bag cu capul inainte si ma gandesc la consecinte dupa (oare cand o sa cresc si eu). Cam asa s-a intamplat si cu reteta aceasta. Stiam ca vreau o tocanita, afumatura si ras el hanout, dar n-am stiut ca o sa intre toate in acelasi loc. Si cat ma bucur ca am incercat aceasta combinatie, a fost in topul tocanitelor. A reusit sa bata si paprikasul, iar tata,care chiar nu mananca iute sau cu mai mult de trei condimente intr-un fel de mancare (cele trei condimente includ sare si piper), mi-a cerut sa le dau niste ras el hanout si pentru acasa. 
Am cautat si pe google si n-am gasit nici o reteta, deci e inovatoare. Recomand combinatia de afumatura si ras el hanout, o sa fie o noua experienta chiar daca ati incercat retete specifice diferitelor popoare.
Am folosit kukta,oala cu presiune,fiindca mie tare imi place sa cada carnea de pe os. Cantitatea pentru ras el hanout nu este exacta fiindca fiecare amestec difera si unele pot fi mai iuti. Ras el hanout este un amestec oriental de condimente.

Ingrediente:

1 kg de afumatura (poate fi orice,dar sa aiba os si carne), taiata in bucati
1 ceapa
4-5  cartofi mijlocii
1 lingura pasta de tomate
1 lingurita - 1 lingura ras el hanout
sare ,piper


Se curata cartofii de coaja si se lasa intregi.
Ceapa se curata si se taie cubulete.
Se pune putin ulei in kukta sau intr-o oala daca nu folositi kukta si cand s-a infierbantat se adauga ceapa.
Cand incepe sa se rumeneasca se adauga ras el hanoutul,pasta de tomate,se amesteca ,apoi se adauga afumatura si cartofii.
Se adauga apa,chiar numai cat sa acopere. Se fierbe cam 40 de minute din momentul in care a inceput sa fluiere kukta.
Se serveste cu muraturi,eu am ales pepene murat.
Pofta buna si sper ca v-a placut alegerea mea.



Mie mi-a placut mult, Adina. Parca ai facut mancarea asta pe gustul meu.  :)
Prin urmare, dragi prieteni, va invit sa incercati si voi. Si nu uitati sa o vizitati pe Adina, ca multe minunatii o sa gasiti la ea pe blog.

Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la cookingwithmysoul@gmail.com 

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses

Etichete: , , ,

6 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Reţineţi: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonaţi-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creaţi un link

<< Pagina de pornire